Περιοδεία του ΚΚΕ σε υπηρεσίες της Βέροιας

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με τη συμμετοχή της υποψήφιας βουλευτού Ιωάννας Σοφρόνωφ επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης 8/9 -συνεχίζοντας τη ζωντανή επικοινωνία με τους εργαζόμενους- υπηρεσίες του δήμου Βέροιας όπως Δημοτική Αστυνομία, ΔΕΥΑΒ (φώτο), καθώς και στα γραφεία της ΔΕΗ και το πρώην ΙΚΑ. 

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους εργαζόμενους σ’αυτές ανέφεραν ότι «η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι ζωτικής σημασίας για το λαό, γιατί μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια να πιστέψει ο λαός ότι έχει τη δύναμη να ανατρέψει την αθλιότητα που βιώνει και να το πετύχει». Σημείωσαν ότι «ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να επιταχύνει θετικές διεργασίες για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την αναζωογόνηση συνδικάτων και σωματείων, ως οργάνων ταξικής πάλης και όχι ως οργάνων της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων». 

Και υπογράμμισαν απαντώντας στο επιχείρημα του εάν τελικά «θέλει να κυβερνήσει το ΚΚΕ» ότι: «Το ΚΚΕ επιδιώκει και στις εκλογές να εκφραστεί η υποστήριξη σε ένα πρόγραμμα που δείχνει ένα δρόμο ανάπτυξης που βάζει στο επίκεντρο τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες. Λύση για το λαό δεν είναι η εναλλαγή αστικών κυβερνήσεων, αλλά η εργατική - λαϊκή εξουσία. Η λαϊκή εξουσία μπορεί να θεμελιώσει την κεντρικά και επιστημονικά σχεδιασμένη κοινωνική παραγωγή και τις κοινωνικές υπηρεσίες, Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας. Κοινωνικοποιώντας τα μονοπώλια, μετατρέποντας σε κοινωνική ιδιοκτησία τον πλούτο που παράγεται. Μια εξουσία που θα θεμελιώνεται με θεσμούς βγαλμένους μέσα από την εργατική - λαϊκή πάλη, θα στηρίζεται στην εργατική - λαϊκή συμμετοχή και κινητοποίηση, στον εργατικό - λαϊκό έλεγχο. Σε αυτόν το δρόμο θα αποδεσμευτεί η χώρα από την ΕΕ, θα διαγραφεί μονομερώς όλο το δημόσιο χρέος προς όφελος του λαού, θα οδηγηθεί η χώρα σε έξοδο από το ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο