"Εβδομάδα Μικρασιατικού Πολιτισμού" από τους Μικρασιάτες Ημαθίας (HD βίντεο)

"Εβδομάδα Μικρασιατικού Πολιτισμού" διοργανώνει ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ημαθίας από το Σάββατο 21 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, με έκθεση υλικού και μαρτυριών,  φεστιβάλ χορωδιών, επισκέψεις, αιμοδοσία και θεατρομουσικοχορευτική παράσταση.

Τα παραπάνω ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, στην έδρα τους, το απόγευμα της Πέμπτης (12/11) και συγκεκριμένα η πρόεδρος του Συλλόγου, Αναστασία Παυλίδου και ο χοροδιδάσκαλος Φώτης Πανανόπουλος, πλαισιωμένοι και από άλλα μέλη του Συλλόγου.
Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 21/11, στις 7.30 το απόγευμα, θα εγκαινιαστεί Έκθεση Υλικού ανταλλαγέντων - Μικρασιατών (που θα διαρκέσει όλη την Εβδομάδα), στο φουαγέ της Στέγης, ενώ στις 8 μ.μ. θα γίνει Φεστιβάλ Χορωδιών, με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας, της χορωδία Ν. Μυλότοπου Πέλλας "Οι Καππαδόκες" και της χορωδίας του Ιδρύματος Ανταλλαγέντων Λωζάνης, που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας, θα γίνει επίσκεψη του Συλλόγου και της Χορωδίας του στο Γηροκομείο Βέροιας, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα διεξαχθεί και εθελοντική αιμοδοσία.

Το Σάββατο 28/11 οι εκδηλώσεις κορυφώνονται και ολοκληρώνονται με την μεγάλη θεατρομουσικοχορευτική παράσταση, σε κείμενο και επιμέλεια του Φώτη Πανανόπουλου, από όλα τα τμήματα του Συλλόγου. Η παράσταση θα "ανέβει" δύο φορές το απόγευμα του Σαββάτου, στις 6 μ.μ. και στις 8 μ.μ.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη, με αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας: 


Ρεπορτάζ: Νίκος Βουδούρης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο