Κράτησε στο 0-0 η ΒΕΡΟΙΑ τον ΠΑΟΚ

Κράτησε... γερά η ΒΕΡΟΙΑ κόντρα στον ΠΑΟΚ, του οποίου του ακυρώθηκε γκολ λόγω οφσάιντ, όπως τουλάχιστον αποφάσισαν οι διαιτητές, κερδίζοντας έναν πολύτιμο βαθμό αλλά και τον... "σεβασμό" ή την κατακραυγή - κατά περίπτωση, απέναντι στον ΠΑΟΚ.

H απόφαση του βοηθού Χούσκογλου, να σηκώσει την σημαία του στη φάση του γκολ του Φακούντο Περέιρα στο 44' στέρησε από τον ΠΑΟΚ δύο ακόμα βαθμούς στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ αν και έφτιαξε αρκετές φάσεις στο δεύτερο - κυρίως - ημίχρονο δεν κατάφερε να βρει τον στόχο προς τα δίχτυα, με αποτέλεσμα να μείνει για δεύτερο σερί παιχνίδι (στο ελληνικό πρωτάθλημα) στο μηδέν.

Ο αγώνας

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ με τον Μυστακίδη μετά από ωραία σέντρα του Λέοβατς να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 9’ να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Εκ τότε η Βέροια ισορρόπησε το παιχνίδι και η αλήθεια είναι πως δεν ένιωσε την απειλή του ΠΑΟΚ με τους γηπεδούχους να εφαρμόζουν πιστά το πλάνο του προπονητή τους, να κρατούν κοντά τις γραμμές τους κάτι που δημιούργησε προβλήματα στον Δικέφαλο που δεν βρήκε τις λύσεις ούτε από τον άξονα, αλλά ούτε και από τις πτέρυγες με τους Μυστακίδη και Ροντρίγκες (σ.σ. ο Αφρικανός αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο) να  κινούνται σε… ρηχά νερά.

Βέβαια και ο ΠΑΟΚ με τη σειρά του δεν απειλήθηκε με τους παίκτες του Θωμά Γράφα να έχουν ξεκάθαρα αμυντική τακτική στο παιχνίδι τους.

Με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού, όχι όμως και τις φάσεις, τα λεπτά κυλούσαν, μέχρι που φτάσαμε στο 44’ όπου έγινε η φάση του αγώνα η οποία – δικαίως – έφερε την οργισμένη αντίδραση των παικτών του Βλάνταν Ιβιτς. Πιο συγκεκριμένα ο Περέιρα έπειτα από ωραία κάθετη μπαλιά του Χαρίση έφυγε από κανονική θέση (σ.σ. τον κάλυπταν τρεις παίκτες) έστειλε τη μπάλα με ωραίο δυνατό σουτ στα δίχτυα του Λόπεθ, όμως ο α’ βοηθός της αναμέτρησης Χούσκογλου είδε προς απορία όλων οφσάιντ ακυρώνοντας ένα πεντακάθαρο γκολ για τον ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ με τις αλλαγές του Ιβιτς και κυρίως την είσοδο του Μπίσεσβαρ, ανέβασε την απόδοσή του, δημιούργησε φάσεις και απείλησε την εστία του Λόπεθ. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός έδωσε στην ομάδα του αυτό που τις έλειπε στο πρώτο μέρος, κάθετο παιχνίδι από τον άξονα. Παρόλα αυτά η μπάλα μετά βίας έφτανε στον Κλάους, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί κυρίως από στημένες φάσεις.

Πιο χαρακτηριστική ευκαιρία ήταν αυτή του 60’ με τον Μαλεζά να νικάει τους πάντες στον αέρα, ωστόσο η κεφαλιά του έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Περέιρα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ισπανού πορτιέρε.

Η Βέροια που αρκέστηκε στον ίδιο παθητικό ρόλο στο παιχνίδι είχε και αυτή την μεγάλη της στιγμή στο παιχνίδι, όμως ο Βασιλαντωνόπουλος είδε την μπάλα στο όμορφο τεχνικό πλασέ του να περνάει ελάχιστα εκατοστά έξω από τα δοκάρια του Γλύκου.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο ΠΑΟΚ άγγιξε το γκολ με τις δύο αλλαγές του Ιβιτς Μπίσεσβαρ και Κάμπος να είναι πρωταγωνιστές όμως ο Αφρικανός μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να βρει την μπάλα έπειτα από την ωραία παράλληλη μπαλιά του Ολλανδού συμπαίκτη του.

Με την κλεψύδρα του χρόνου να αδειάζει ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και στο 72’ είχε μία ακόμα τελική με το σουτ του Λέοβατς να μην βρίσκει στόχο. Στο 85' ο ΠΑΟΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τους "ασπρόμαυρους" να συνδυάζονται άψογα, τον Μπίσεσβαρ με το τακουνάκι να δίνει πάσα πάρε-βάλε στον Κουλούρη, όμως ο Λόπεθ είπε και πάλι "όχι" που κράτησε το μηδέν στην εστία του. 

ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Μαραγκός, Ναβαλόφσκι, Μπαλάφας, Άρτσε (83’ Παπαστεριανός), Καλί, Βίτι (55’ Σισίνιο), Μεληκιώτης (59’ Χαροντάκης), Καπετάνος.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς: Γλύκος, Λέοβατς, Μαλεζάς, Βαρέλα, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Μυστακίδης (74’ Κουλούρης), Ροντρίγκεζ (46’ Τζάλμα Κάμπος), Περέιρα (62’ Μπίσεσβαρ), Αθανασιάδης.

Πηγή: sdna.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο