Επετειακή ημερίδα για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του διοργάνωσε ο Δ. Βέροιας


Ο Δήμος Βέροιας με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη σύσταση του Δήμου, διοργάνωσε την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, ημερίδα με τη συμμετοχή Δημάρχων και εκπροσώπων Δήμων και λοιπών στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θέμα «100 χρόνια Ιστορίας. Διαμορφώνοντας το αύριο».

Στην εκδήλωση, ο δήμος Βέροιας κάλεσε εκπροσώπους των δήμων που συστάθηκαν την ίδια ημέρα και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από την Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, την Χίο και την Σάμο. Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη οι βουλευτές Γιώργος Ουρσουζίδης, Φρόσω Καρασαρλίδου, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας, συλλόγων και παραγωγικών τάξεων. Παραβρέθηκαν ακόμη οι πρώην δήμαρχοι Ανδρέας Βλαζάκης, Γιάννης Χασιώτης, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου.

Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης είπε ότι ο δήμος Βέροιας μαζί με τους δήμους Θεσσαλονίκης, Νάουσας, Έδεσσας, Κοζάνης, Φλώρινας, Μυτηλίνης, Πλωμαρίου, Χίου και Σάμου συστάθηκαν ως ΟΤΑ με το Βασιλικό Διάταγμα 16, στις 3 Μαΐου 1918.


Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τιμήθηκε ο Ανδρέας Βλαζάκης ως ο παλαιότερος εν ζωή Δήμαρχος Βέροιας. "Επιθυμούμε να πετύχουμε ότι πέτυχε ο κ. Βλαζάκης" σχολίασε ο δήμαρχος Βέροιας λίγο πριν δώσει την αναμνηστική πλακέτα ενώ ο τιμώμενος δεν κατάφερε να συγκρατήσει την συγκίνησή του. Για τα επιτεύγματα του κ. Βλαζάκη μίλησε και ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Χασιώτης.

Μετά την βράβευση Βλαζάκη, ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των δήμων. Την παρουσίαση του δήμου Βέροιας έκανε ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος, ο οποίος εκτός από την ιστορική αναδρομή, αναφέρθηκε και στο σήμερα.

Εκτός από την παρουσίαση του κ. Τσαπαρόπουλου, προβλήθηκε και ολιγόλεπτο ιστορικό ντοκυμαντέρ για τον δήμο Βέροιας. Αντίστοιχες παρουσιάσεις έγιναν και για τους δήμους Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Σάμου, Χίου, Έδεσσας, Νάουσας.


Το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε συναυλία με τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Χρήστο Θηβαίο είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν Βεροιώτες και όχι μόνο, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη σύσταση του Δήμου Βέροιας.  Στην αρχή της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης απένειμε το «μετάλλιο τιμής και ευποιίας της πόλης των Βεροιέων» στον Θάνο Μικρούτσικο, για την πολυσχιδή προσφορά του στον χώρο του πολιτισμού, .


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο