Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και αιμοδοσίες για τους πυρόπληκτους της Αττικής (λίστα με ανανέωση)


Έντονη κινητικότητα για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές της Αττικής καθώς και αιμοδοσίας υπάρχει από φορείς και συλλόγους της Ημαθίας

Ενδεικτικά μερικές ανακοινώσεις:


ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 
Ανακοίνωση

O Δήμος Βέροιας μέσω των δομών του κοινωνικού παντοπωλείου -  φαρμακείου και σε συνεργασία με την Κ.Ε.Π.Α., προκειμένου να συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο τις πληγείσες περιοχές, από αύριο και για τρεις μέρες, από τις 8 το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι θα συγκεντρώνει στο ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ (φουαγιέ)  είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα: νερά και χυμούς σε ατομική συσκευασία, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρυγανιές, κονσέρβες, γάζες, πάνες και μωρομάντηλα (πληροφορίες 2331078120,  2331078100, 2331078102, 2331353824, 2331353814).

Εφόσον υπάρξει ανάγκη, η συγκέντρωση τροφίμων θα παραταθεί, ενώ η διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να συγκεντρώσει και να προσφέρει οποιαδήποτε  βοήθεια κρίνουν αναγκαία τα αρμόδια όργανα Πολιτικής Προστασίας.


Συγκέντρωση ειδών στο Επιμελητήριο Ημαθίας

Το Επιμελητήριο Ημαθίας ζητά από όσα μέλη του επιθυμούν να συνδράμουν με υλικά αγαθά προς ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές της Αττικής, να τα προσκομίσουν στα γραφεία του Επιμελητηρίου, Κεντρικής 3 Βέροια από 25/7/2018 μέχρι και την Δευτέρα 30/7/2018 (από τις 08:00 έως τις 15:00)

Επίσης όσοι επιθυμούν για χρηματική στήριξη, τόσο των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς όσο και των κατοίκων των περιοχών, το Ε.Β.Ε.Α. άνοιξε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό

Αριθμός Λογαριασμού: Εθνική Τράπεζα, Νο 040/015702-35 με επωνυμία «ΕΒΕΑ-ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ» & με ΙΒΑΝ «GR2801100400000004001570235»

Συλλογή ειδών και αιμοδοσία από την ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ  και την ΔΙΕΘΝΗ  ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (I.P.A.)

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί συμπολίτες του Νομού Ημαθίας,

Τις τελευταίες ώρες γίναμε όλοι μάρτυρες μιας ανείπωτης τραγωδίας που δεν έχει τελειωμό. Οι πυρκαγιές που σάρωσαν τις περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, άφησαν πίσω τους δεκάδες θύματα και ανυπολόγιστες ζημιές στις περιουσίες των κατοίκων τους. Οι εφιαλτικές εικόνες που αντικρύσαμε, θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας.

Απέναντι σε αυτό τον εφιάλτη που έζησαν οι συμπατριώτες μας, εμείς οι Αστυνομικοί της Ημαθίας, μέσω της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας και της τοπικής Διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, ΔΕΝ μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι. Γι αυτό αποφασίσαμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πληγέντες των πυρκαγιών, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης.

Δεν είναι η ώρα να αποδώσουμε ευθύνες, αλλά είναι η στιγμή που πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε δίπλα σε αυτον τον κόσμο, που μέσα σε μια νύχτα έχασαν τα παιδιά τους, τους γονείς, τους φίλους τους και τους κόπους μιας ζωής.

Γι αυτούς τους ανθρώπους απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συναδέλφους μας, αλλά και σε κάθε πολίτη του Νομού μας, που θέλει να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια να απευθύνεται στα παρακάτω σημεία συγκέντρωσης ειδών:

 - Για την περιοχή της Βέροιας,
α) στα γραφεία της Ένωσης μας (ισόγειο Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας),
Υπεύθυνοι  διαχείρισης οι κ. Μούρτης Απόστολος και Κωστούλης Κωνσταντίνος.

β) στη σχολή Αστυνομίας στο Πανόραμα Βέροιας,
Υπεύθυνος διαχείρισης ο κ. Χριστοδουλίδης Γεώργιος.
- Για την περιοχή της Νάουσας, στο Αστυνομικό Τμήμα Νάουσας,
Υπεύθυνος διαχείρισης ο κ. Πίπιλας Θωμάς

γ) Για την περιοχή της Αλεξάνδρειας, στο Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας
       Υπεύθυνος διαχείρισης ο κ. Ερμίδης Γεώργιος

Η συλλογή των ειδών θα γίνει την Τετάρτη 25-07-2018 και Πέμπτη 26-07-2018 κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00.

Ενδεικτικά αναφέρονται είδη που μπορούμε να προσφέρουμε: τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, γάλατα μακράς διαρκείας ή σε σκόνη), εμφιαλωμένα νερά, χυμοί κλπ. Επίσης κάθε είδος ρουχισμού ενηλίκων ή παιδιών. Ότι περισσεύει από τον καθένα μας, σίγουρα μπορεί να φανεί χρήσιμο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή στους πληγέντες.

Τέλος, γνωρίζεται ότι η Ένωση μας διατηρεί τράπεζα αίματος με την επωνυμία « Τράπεζα αίματος Ενωσης Αστυνομικών Ημαθίας». Όποιος επιθυμεί, αστυνομικός και μη, εντός του προαναφερθέντος  χρονικού διαστήματος,  μπορεί να δώσει αίμα στην συγκεκριμένη τράπεζα και κατόπιν συνεννόησης με το Γ.Ν. Βέροιας, οι φιάλες που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν στην Αττική για τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων.


Συλλογή από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες της πόλης και τα μέλη του σωματείου, για την συλλογή απαραίτητων ειδών για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε περιοχές της Αττικής.

Συλλέγονται:
•Ξηρά τροφή 
•Παιδικά γάλατα μακράς διαρκείας και παιδικές πάνες 
•Φαρμακευτικά σκευάσματα (Betadine και Fucidin)
Οι δωρεές θα γίνουν από την Τετάρτη 25/7 έως και την Παρασκευή 27/7, στη γραμματεία του συλλόγου, Χατζηγρηγοριάδη 30 (9:30 π.μ. έως 1:30 μ.μ.).


Συλλογή ειδών από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Χαρίεσσας σε συνεργασία με την εταιρεία ΤΣΙΧΛΑΚΙΔΗΣ GROUP απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες και τα μέλη του σωματείου, για την συγκρέντρωση ειδών ανάγκης για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε περιοχές της Αττικής , η αποστολή θα γίνει ΑΜΕΣΑ -σήμερα το βράδυ και αύριο το βράδυ!!!

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τα παρακάτω είδη: Γάζες, Betadine, Fucidin, Παιδικές πάνες
Μωρομάντιλα, Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως, 

(Φρυγανιές, μπισκότα, μακαρόνια κλπ), Νερά.κτλ!!!!

Η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιηθεί: 

Στα γραφεία της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας και στις νέες εγκαταστάσεις ΤΣΙΧΛΑΚΙΔΗΣ GROUP!

Σήμερα 24/07 και αύριο 25/07 από τις 5:30 μ.μ έως 8:30μ.μ

Η βοήθεια όλων είναι σπουδαία!!!


Διάθεση Στέγης από τον Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης ''ΕΡΑΣΜΟΣ''

Επειδή δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας στους συνανθρώπους μας που βίωσαν την απόλυτη φρίκη, επειδή οι νεκροί δεν είναι αριθμοί αλλά ψυχές, επειδή οι εικόνες των αγκαλιασμένων απανθρακωμένων πτωμάτων, της μητέρας που έσωσε το παιδί της κολυμπώντας επί 4 ώρες δίπλα σε πτώματα που επέπλεαν, των εθελοντών που έσπευσαν να βοηθήσουν και κάηκαν εγκλωβισμένοι στην πύρινη λαίλαπα, μας έχουν στοιχειώσει,αισθανόμαστε την ανάγκη να συνεισφέρουμε και εμείς στην αλυσίδα βοήθειας που έχει ξεκινήσει σ' όλη την Ελλάδα.
Έτσι, ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης ''ΕΡΑΣΜΟΣ'' συμπαραστέκεται στο δράμα που βιώνουν οι πυρόπληκτοι της Αττικής, διαθέτοντας τον ξενώνα του για τη φιλοξενία δύο πυρόπληκτων οικογενειών, καλύπτοντας και τα έξοδα μεταφοράς τους στη Βέροια. Γιατί δεν πρέπει ν' απανθρακωθεί και η Αλληλεγγύη ... Τηλέφωνο επικοινωνίας 23310-74073


Κάλεσμα από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας 

Το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που ορθώνεται ανά τη χώρα, με σκοπό την παροχή βοήθειας στους πληγέντες από την φονική πυρκαγιά δεν πρέπει να μας αφήσει αμέτοχους.

Καλούμε  όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας  και να εκφράσουμε έμπρακτα  τη συμπαράστασή μας,  με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και την άμεση αποστολή τους στις περιοχές που επλήγησαν.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν, νερά και χυμούς σε ατομική συσκευασία, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρυγανιές, κονσέρβες και μωρομάντηλα, ενώ η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται στο  φουαγιέ του Χώρου Τεχνών του Δήμου Βέροιας  καθημερινά από τις 8:00π.μ έως τις 15:00μ.μ. 


Ανακοίνωση από Φαρμακευτικό Σύλλογο Ημαθίας

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας εκφράζει την οδύνη του για την μεγάλη εθνική καταστροφή και την πύρινη λαίλαπα που έπληξε την Αττική.

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους πληγέντες από τη φωτιά συνανθρώπους μας θα σταλεί ιατροφαρμακευτικό υλικό στις πυρόπληκτες περιοχές.


Ανακοίνωση Κινήματος Αλλαγής Ημαθίας

Με απόλυτο σεβασμό στον απέραντο πόνο των ανθρώπων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, η Ν.Ε. απευθύνει έκκληση στα μέλη και στους φίλους του Κινήματος να επιδείξουμε την αλληλεγγύη μας. Θέλοντας να αποφύγουμε την εμπλοκή σε περαιτέρω διαδικασίες καλούμε ΟΛΟΥΣ να συμμετέχουν στις προσπάθειες των Δήμων του Νομού μας για την συγκέντρωση όσων αγαθών κρίνονται απαραίτητα για τους πληγέντες συμπολίτες μας.

Τώρα είναι οι στιγμές που η κοινωνία μας καλείται να δώσει δείγματα υγείας και αλληλεγγύης. Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχει αρκετός χρόνος στο άμεσο μέλλον. 

***

Πέρα των παραπάνω σημείων, πολλοί ακόμη ιδιώτες έχουν κοινοποιήσει στο διαδίκτυο εκστρατείες συγκέντρωσης ειδών. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο