Βέροια: Δίνουν 1.000 ευρώ για να βρεθούν άτομα που έριξαν φόλες


Από τον Σύλλογο Ζωοφίλων Ημαθίας ΖΩ.Η. εστάλη το παρακάτω δελτίο Τύπου:


Οι φόλες της ανθρώπινης ψυχής.
Βέροια, εύηχη ή «παράφωνη» πόλη; 

Κυριακή πρωί, Πλ. Δικαστηρίων… Η Ρούνα, ένα από τα αδέσποτα της περιοχής ψυχορραγεί από φόλα..αφροί βγαίνουν από το στόμα της, τραντάζεται από σπασμούς, υποφέρει, πονάει, είναι οι τελευταίες της στιγμές πριν φύγει για το τελευταίο της ταξίδι με τόσο επώδυνο και βάρβαρο τρόπο..κάποιοι άνθρωποι δίπλα της, που την ήξεραν και την φρόντιζαν προσπαθούν με αγωνία να την βοηθήσουν.. ένα γκρουπ 60 περίπου τουριστών που περνούν από το σημείο κοντοστέκονται και κοιτούν με απορία και λύπη..ρωτούν αν μπορούν να βοηθήσουν, ωραία εικόνα θα έχουν να θυμούνται … παραδίπλα η παιδική χαρά, παιδάκια που συνήθιζαν να την χαϊδεύουν, παρακολουθούν βουβά το μαρτύριό της… Η Ρούνα ή Φρόσω δεν τα κατάφερε, ξεψύχησε στην αγκαλιά αυτών που την αγαπούσαν… Ούτε η Μόκα, ούτε τα 2 αδελφάκια στα Παπάκια, ούτε κάποια άλλα που αγνοούνται.. Ζώα ακίνδυνα, φιλικά, θύματα διεστραμμένου ανθρώπινου νου,  που απολαμβάνει να βασανίζει ανυπεράσπιστα ζώα..  ψυχοπαθή υπάνθρωποι, που κατά τα άλλα παίζουν τον  ευυπόληπτο πολίτη και το «νοικοκυραίο»,  αποφασίζουν έτσι απλά για τη μοίρα των αδύναμων πλασμάτων ..

Τι και αν τα καταγγέλλουμε στην αστυνομία, τι και  αν επικηρύσσουμε τους δράστες, η βαρβαρότητα και η μπόχα του θανάτου δεν φεύγουν με τίποτα  … Ο  κατά νόμο αρμόδιος Δήμος ουδέτερος και αδιάφορος.. Απαιτούμε από το Δήμο να υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και να δώσει στην Εισαγγελία ό,τι στοιχεία έχει για κάποιους που "διαισθάνθηκαν" ή και απείλησαν τις προηγούμενες ημέρες ότι θα πέσουν φόλες. Εάν δεν το πράξει αυτό τότε θα θεωρηθεί συνυπεύθυνος. Συλλέγουμε στοιχεία, κάνουμε νεκροψίες, λαμβάνουμε καταθέσεις από μάρτυρες που υπήρχαν άφθονοι στα μέρη αυτά λόγω βράδυ Σαββάτου, ώστε οι δολοφόνοι να βρεθούν και να λογοδοτήσουν. Αυτή τη φορά οι προσπάθειες μας δεν θα πέσουν στο κενό.

Οι φόλες δεν σκοτώνουν μόνο τα ζώα, σκοτώνουν την ηθική μας, τον πολιτισμό μας, τις αξίες μας σαν κοινωνία,  οδηγούν στην απαξίωση της ανθρώπινης συνείδησης. Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας Ζω.Η. επικηρύσσει τους δράστες της μαζικής δηλητηρίασης με 1000 € και καλούμε τους συμπολίτες μας που γνωρίζουν κάτι ή έχει υποπέσει στην αντίληψή τους οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση το Σάββατο βράδυ/ξημερώματα Κυριακής 21 Οκτωβρίου, στην περιοχή Παπάκια, Τσερμένι, Πλ. Δικαστηρίων, να επικοινωνήσουν με τα φιλοζωικά της πόλης και να δώσουν στοιχεία.  

Αν - όπως λένε - ο πολιτισμός ενός λαού κρίνεται και από την συμπεριφορά του απέναντι στα ζώα, τότε αποτελεί καπηλεία και ύβρη κάθε προσπάθεια να εμφανισθούμε εμείς οι (νέο) Έλληνες ως συνεχιστές ενός αξεπέραστου αρχαίου πολιτισμού.. Ας αντιδράσουμε όλοι σε τέτοια εγκλήματα, γιατί μια κοινωνία που δεν μπορεί να προστατεύσει τα αδύναμα πλάσματά της είναι μια κοινωνία σε παρακμή.

Σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας Ζω.Η.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο