Ο ιερέας - γιατρός π. Αιμιλιανός "αθώωσε" τον άντρα που τον τραυμάτισε το 2016 στο Νοσοκομείο Βέροιας


Αθωώθηκε ο άντρας που είχε προκαλέσει ζημιές στο νοσοκομείο της Βέροιας και τραυμάτισε τον γιατρό – ιερέα π. Αιμιλιανό, που είχε εφημερία εκείνη την ώρα στο Νοσοκομείο της Βέροιας, τον Φεβρουάριο του 2016.

Η κατάθεση του γιατρού – ιερέα π. Αιμιλιανού, κατά την ακροαματική διαδικασία της Πέμπτης (13/12/2018) στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας, υπήρξε καταλυτική στην αθώωση του κατηγορουμένου, καθώς τόσο επιστημονικά όσο και προσωπικά, παραδέχτηκε ότι το άτομο που του επιτέθηκε πάσχει από πάθηση (η οποία βεβαιώνεται και από ψυχολογική κλινική) που σε ορισμένες περιπτώσεις και υπό συγκεκριμένες συνθήκες κάνει τον ασθενή να δρα χωρίς επίγνωση των πράξεων του. Επιπλέον, ο ιερέας - γιατρός δεν είχε καμία νομική αξίωση από τον κατηγορούμενο. 

Με πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου βάση του άρθρου 34 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο αναφέρει: "Η  πράξη  δεν  καταλογίζεται στο δράστη αν, όταν την διέπραξε, λόγω νοσηρής διατάραξης των πνευματικών λειτουργιών ή  διατάραξης  της συνείδησης,  δεν  είχε την ικανότητα να αντιληφθεί το άδικο της πράξης του ή να ενεργήσει σύμφωνα με την αντίληψή του για το άδικο αυτό".

Η πρόταση της Εισαγγελέως έγινε δεκτή από την Πρόεδρο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βέροιας και έτσι αποφασίστηκε η αθώωση του άντρα.

Στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης ο αδερφός του αθωωθέντα (ο οποίος και τον φροντίζει), εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος, φίλησε ευγνωμόνως το χέρι τόσο του ιερέα - ιατρού π. Αιμιλιανού, όσο και του καθηγουμένου της Μονής Τιμίου Προδρόμου Βέροιας, αρχιμ. Πορφυρίου Μπατσαρά, στην αδελφότητα του οποίου ανήκει ο π. Αιμιλιανός, καθώς με την δική τους μεγαλόθυμη στάση, στο πνεύμα και το γράμμα των "Γραφών", ο ασθενής αδελφός του απαλλάχθηκε από τις ποινικές ευθύνες της πράξης του. 

Ρεπορτάζ: Νίκος Βουδούρης

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο