Διαλύει το ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά και πάει σε συνέδριο τον Μάρτιο 2019 για το... νέο ΠΑΣΟΚ


Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος τέθηκε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της "Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ", ενώ προανήγγειλε ότι διαλύει το Κίνημα Αλλαγής και δρομολογεί νέας συνεδριακές διαδικασίες. 

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής για την διαγραφή 

"Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.¨Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση. Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα".

Η απόφαση για Συνέδριο πρακτικά σημαίνει ότι ΔΗΜΑΡ αλλά και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, όπως και οι άλλοι πολιτικοί φορείς που συμμετέχουν στο ΚΙΝ.ΑΛ., καλούνται να αυτοδιαλυθούν και τα στελέχη τους να ενταχθούν σε ένα νέο και ενιαίο κόμμα, για πολλούς το νέο - και μακριά από διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις - ΠΑΣΟΚ. 

Να σημειωθεί ότι και ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ταχθεί πρόσφατα σε συνέντευξή του υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, γεγονός που τον θέτει απέναντι στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο δεν είναι βουλευτής και έτσι δεν μπορεί να τεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Για την ιστορία, τον περασμένο Ιούνιο το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, που απαρτιζόταν από τους Φώφη Γεννηματά, Γιώργο Παπανδρέου, Νίκο Ανδρουλάκη, Γιώργο Καμίνη και  Θανάση Θεοχαρόπουλο, είχε ασχοληθεί με το θέμα και όλοι πλην της Φώφης Γεννηματά έβλεπαν με θετικό μάτι τη Συμφωνία. Ωστόσο, λόγω της επιμονής της προέδρου, δεν κατέληξε σε απόφαση, γεγονός που αποτέλεσε έναν από τους λόγους αποχώρησης του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, την σαφή διαφοροποίηση του Γιώργου Παπανδρέου και την πρόσφατη απόφαση της ΔΗΜΑΡ.

Σχόλιο της ΔΗΜΑΡ για την απόφαση Γεννηματά

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά η ΔΗΜΑΡ ανάφερε:

"Η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον Πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει ΝΑΙ σε ένα εθνικό θέμα αρχών. 
Η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα. 
Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα."

Θεοχαρόπουλος: "Μου πρότειναν Επικρατείας για το ΟΧΙ και διαμήνυσαν διαγραφή με το ΝΑΙ"

Σύμφωνα με πληροφορίες από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο πρόεδρος του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατά την δευτερολογία του ανέφερε: «Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών και η απάντηση μου ήταν αρνητική γιατί τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.Από την άλλη, μου διαμηνύθηκε ότι αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει το ΝΑΙ, θα υπάρξει διαγραφή. Είναι φανερό ότι ένα προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι».

ΚΙΝΑΛ: «Εμείς δεν κάνουμε παζάρια»

Απαντώντας σχετικά το ΚΙΝΑΛ αναφέρει: «Στο χώρο της Κεντροαριστεράς κάναμε πάντοτε συνεργασίες με πολιτικό πλαίσιο και διαφάνεια κι όχι παζάρια μ΄ άλλα κόμματα», σχολίασαν κύκλοι του Κινήματος Αλλαγής για όσα ισχυρίστηκε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στη δεύτερη παρέμβασή του στη συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ».

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο