ex-Αιρετικά: Τα συλλαλητήρια δεν μπορούν να γίνουν κολυμπήθρες του Σιλωάμ...


Λένε πως τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Καμιά φορά όμως, όταν ειδικά τα... πρώτα δεν είναι και πολύ τιμητικά, τα στερνά προσπαθούν να εξιλεώσουν τα πρώτα! 

Εδώ και ένα χρόνο, μέχρι την έξαρση των τελευταίων ημερών, παρατηρώ με επιφύλαξη το νέο κύμα των "αγανακτισμένων", αυτή τη φορά με άλλη προέλευση και άλλο στόχο. Κόσμος απλός, "νοικοκυραίοι" που λέμε, βγήκε στους δρόμους για να διαδηλώσει για τα πιστεύω του, για την αλήθεια του, για αυτά που θεωρεί πως πρέπει να παλέψει. Εκδηλώσεις αντίδρασης σεβαστές, στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος που ζούμε. 

Ωστόσο, μαζί με τον απλό κόσμο, που με αγαθές προθέσεις και καθαρή καρδιά βρέθηκε στα συλλαλητήρια, πολλοί ήταν εκείνοι που διαφαινόταν ή έκανε "μπαμ" η αγωνία τους να αποδείξουν περίτρανα πόσο "πατριώτες" είναι, πόσο πολύ πονούν για τις εξελίξεις, πόσο αγανακτισμένοι νιώθουν... 

Τι σημασία έχει που αυτοί "φωνακλάδες" τις παλιές εποχές ήταν στην... απέναντι πλευρά και εξοργιζόταν για αυτούς τους υπερβολικούς τύπους που διαδήλωναν για τα μνημόνια, την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, τον διεθνή εξευτελισμό της χώρας... 

Άτομα μια ζωή στα κόμματα που διαπραγματεύτηκαν (ή δεν διαπραγματεύτηκαν, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε de facto καταστάσεις) με τη γειτονική χώρα στη βάση της σύνθετης ονομασίας, τώρα πια φωνάζουν πιο πολύ από τον καθένα. Όχι μόνο για να ακουστεί η φωνή τους στους άλλους και να πάρουν το... συγχωροχάρτι, αλλά κυρίως για να φτάσει η τσιριχτή φωνή μέσα τους, να αμβλύνει κάπως τις τύψεις της σιωπής του παρελθόντος. 

Ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς ή διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών, είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει ούτε ένα άτομο που να δέχεται ότι οι συγκεντρώσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως... κολυμπήθρες του Σιλωάμ για κάθε είδους πολιτικές... περσόνες (που άσκησαν εξουσία, συνέπλευσαν με την εξουσία ή θέλουν να γίνουν εξουσία). Βεβαίως, ο καθένας έχει δικαίωμα στην διαμαρτυρία, εδώ κρίνουμε τις υπερβολές και τα... κροκοδείλια δάκρυα.  

Όσο κατακριτέοι ήταν εκείνοι οι "αγανακτισμένοι" που λούφαξαν ή χώθηκαν σε μια θεσούλα και ησύχασαν τώρα πια, τόσο κατακριτέοι είναι και οι τότε λουφάζοντες ή βολεμένοι που πλέον πήραν τα... άρματα. 

Μπορεί να μην έχει καμία σχέση η Συμφωνία των Πρεσπών με την εθνική υποδούλωση των μνημονίων, αλλά όχι διάολε, οι άνθρωποι που "δάκρυζε η ψυχή τους" αλλά έλεγαν τα μεγάλα ΝΑΙ στα μνημόνια (έχοντας την πεποίθηση ότι κάνουν το σωστό για την πατρίδα τους) θα έπρεπε αν μη τι άλλο να είναι πιο προσεχτικοί... 

Γιατί, μην ξεχνάτε, σήμερα "προδότες" είναι οι μεν, αλλά πριν 5 χρόνια "προδότες" ήταν άλλοι... 


ΥΓ: Μέσα στην πολύ φασαρία, γίνονται και... λαθάκια. Μπερδεύουν τις λίστες των παλιών "προδοτών" με αυτές των καινούργιων! Παρακάτω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα...



ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο