29 Ιανουαρίου 2019

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας για διαδηλώσεις στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια και επεισόδια στο Σύνταγμα


ΔΤ: Η ΕΛΜΕ Ημαθίας καταδικάζει την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι, 22-1-19 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας,  από ομάδα ακραίων στοιχείων.

Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν φασιστικές πρακτικές, που σε τελευταία ανάλυση στηρίζουν ακροδεξιές ιδεολογίες. Καλούμε όλους τους  πολίτες της Βέροιας να καταδικάσουν απερίφραστα τις πρακτικές αυτές.

Να απομονωθεί κάθε νεοναζιστική δράση η οποία ιδιαίτερα στις μέρες μας εμφανίζεται, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα και «μανδύα» την υπεράσπιση Εθνικών θεμάτων.

***

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας  εμμένοντας σταθερό στις απόψεις του για την μη χρήση αστυνομικής βίας στις διαδηλώσεις των πολιτών καταδικάζει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019.

Η  ρίψη χημικών είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων σε μεγάλο μέρος των παραβρισκόμενων. Η βία κατά απλών διαδηλωτών είναι απολύτως καταδικαστέα και η κυβέρνηση  φέρει ευθύνη γι’ αυτό.

Η εκάστοτε κυβέρνηση και μέσω της  Ελληνικής Αστυνομίας, οφείλει να διαφυλάττει και να προστατεύει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών να «συνέρχονται» για να εκφράσουν ελεύθερα και  ειρηνικά τις θέσεις τους.

Παράλληλα είναι αναγκαίο, να απομονώνεται η δράση φασιστικών ομάδων κι αντιδραστικών μηχανισμών, που επιτέθηκαν και κατά δημοσιογράφων και συνεργείων Μέσων Ενημέρωσης.  Χρόνια τώρα βλέπουμε τα κατευθυνόμενα αυτά στοιχεία να προσφέρουν τόσο απλόχερα το απαιτούμενο άλλοθι για να εφαρμόζονται κατασταλτικές  τακτικές. 

   Ο πρόεδρος                         Η Γραμματέας
Παντζαρτζίδης Τάσος            Αξούριστου Χαρά

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Share:

Διαφημιστείτε στο InVeria.grΗ ΑΣΠΙΣ Α.Ε. αναζητά προσωπικό


ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΕΡΟΙΑ

Easy Education

Tsiflidis SecurityΕγγραφή στο newsletter