Κλειστά όλα τα σχολεία φέτος για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών (30/1/2019)


Κλειστά θα παραμείνουν φέτος όλα τα σχολεία της χώρας την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019. 

Επίσης, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να κανονίσουν εκκλησιασμό των παιδιών στην ενορία που ανήκουν.

Στη Βέροια, ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών αντιπροσωπείες σχολείων (σημαιοφόροι - παραστάτες) θα μεταβούν κανονικά στην τελετή στον Αγ. Αντώνιο και στη συνέχεια στο άγαλμα Δημητρίου Ρακτιβάν (ευεργέτη σχολείων της Βέροιας επί Τουρκοκρατίας), στο Δημαρχείο της Βέροιας, για κατάθεση στεφάνων. 

Γιατί φέτος δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία; 

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών μετατράπηκε σε αργία για τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά. Αυτό ορίζει η παράγραφος 3 του άρθρου 26 του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Παν. Δυτικής Αττικής.

Όπως διευκρίνισε το υπουργείο Παιδείας «η ημέρα των Τριών Ιεραρχών ορίζεται ως αργία για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπως ισχύει και για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης [περίπτ. β΄ της παρ. 3 του άρθρου 2 του ΠΔ 104/1979 (Α΄ 23)].

Με εγκύκλιο ορίζεται ότι ο προγραμματισμός δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη συμβολή των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα θα γίνεται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο