Το ΚΚΕ Ημαθίας για τη συνέντευξη Τζιτζικώστα στην Ημαθία


ΔΤ από ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ: 

«Να προσέχετε: στη θέση του παλατιού ας υποθέσουμε ένα κοτέτσι και πως βρέχει ,είναι πολύ πιθανόν να μπω μέσα στο κοτέτσι για να μη βραχώ μα δε θα πάρω το κοτέτσι για παλάτι, από ευγνωμοσύνη, επειδή με προστάτεψε από τη βροχή. Γελάτε. Λέτε μάλιστα πως σε μια τέτοια περίσταση κοτέτσι και παλάτι είναι το ίδιο. Ναι, θ’ απαντήσω αν ζει κανείς μόνο για να μη βρέχεται…»
Φ. Ντοστογιέφσκι ,  Το υπόγειο.

Την Τρίτη 26/2 ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας παρουσίασε στη Βέροια τις δράσεις του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Συνεπικουρούμενος από τον αντιπεριφερειάρχη, Καλαϊτζίδη Κώστα, πανηγυρίζει για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας στην περιφέρεια  Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διοίκηση της ΠΚΜ προκαλεί με τους πανηγυρισμούς της για το ότι δήθεν «η αλληλεγγύη ήταν και  είναι ο πυρήνας της πολιτικής της επικαλούμενη το πρόγραμμα Επισιτιστικής και  Βασικής  Υλικής συνδρομής (με συγχρηματοδότηση του ΤΕΒΑ) που υλοποίησε τα  προηγούμενα δυο χρόνια σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής.

Είναι ακόμα μεγαλύτερη η πρόκληση, μιας και στον 21ο αιώνα που ζούμε, η παραγωγικότητα της εργασίας, οι δυνατότητες της επιστήμης και των τεχνολογικών εφαρμογών της, οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, στις οποίες η ΠΚΜ έχει σημαντικότατο ειδικό βάρος (παράγει το μεγαλύτερο μέρος αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στην πατρίδα μας ενώ είναι πολύ ανεπτυγμένος ο κλάδος των τροφίμων και των ποτών), μπορούν όχι μόνο να εξαλείψουν την πείνα και τη φτώχεια, αλλά να διασφαλίσουν τις προϋποθέσεις ώστε οι εργαζόμενοι, συνολικά ο λαός μας, να έχουν υπερεπάρκεια και σε ποιοτικά είδη διατροφής και σε κάθε λογής αγαθά που θα τους επιτρέπουν να ζουν ικανοποιητικά, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Η διοίκηση της ΠΚΜ ουσιαστικά επιχειρεί να συγκαλύψει τις σοβαρότατες ευθύνες της για τη φτώχεια και την εξαθλίωση του λαού στην Περιφέρειά μας. Για την εφαρμογή της πολιτικής όλων διαχρονικά των αστικών κυβερνήσεων και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΕΕ που οδήγησε και διατηρεί μεγάλα τμήματα του λαού μας σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Που οδήγησε στην ανεργία εκατομμύρια εργαζόμενους, που έκλεισε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά. Μια πολιτική που και η ίδια η Περιφέρεια υπηρετεί, ως βασικός κρίκος του κρατικού μηχανισμού.

Προσπαθεί επίσης αφενός να εθίσει τους εργαζόμενους ότι πρέπει να αρκούνται σε ένα ξεροκόμματο με το οποίο τους ελεούν οι ίδιοι που τους οδηγούν στην εξαθλίωση. Αφετέρου επιχειρεί να εξωραΐσει την ΕΕ, εμφανίζοντάς την ως ευεργέτη των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, ενώ είναι και η ίδια υπεύθυνη με την πολιτική της για την κατάστασή τους.

Στην ίδια ρότα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας κινείται και η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα και οι δυο πλευρές προσπαθούν να συγκαλύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση που επιφυλάσσει δεινά για τα λαϊκά στρώματα και κέρδη για τα μονοπώλια.

Οι άνθρωποι του μόχθου που τους έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση, όσο και αν έχουν ανάγκη και από αυτά τα ελάχιστα του συγκεκριμένου προγράμματος, δεν πρέπει να συμβιβαστούν με τις μειωμένες απαιτήσεις, τη μιζέρια, τη διαχείριση της φτώχειας. Αυτό που χρειάζεται είναι να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα, να μπουν νέες δυνάμεις στη μάχη. Όλοι μαζί, εργάτες, υπάλληλοι, βιοπαλαιστές αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, νέοι και γυναίκες, ενάντια στον κοινό εχθρό, το καπιταλιστικό σύστημα και τα μονοπώλια, που φέρνουν συνεχώς νέα βάσανα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να γυρίσουν συνολικά την πλάτη στους "συμπονετικούς" διαχειριστές της φτώχειας και της εξαθλίωσής τους και με κριτήριο την πείρα τους να δώσουν αποφασιστική απάντηση ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού! Στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές, όποτε αυτές γίνουν. Να εκλεγούν περισσότεροι δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", αγωνιστές δίπλα στο λαό και όχι υπηρέτες της αντιλαϊκής πολιτικής.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια