Περίπου 300 οι πρόσφυγες που έφυγαν με τα πόδια από την Αλεξάνδρεια


Περίπου 300 ήταν  πρόσφυγες από το κέντρο φιλοξενίας της Αλεξάνδρειας που αποχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης 4 Απριλίου 2019,  αποχώρησαν από τη δομή φιλοξενίας, όπως αναφέρει το alexandria-gidas.gr.

Ανάμεσα στους πρόσφυγες είναι και πολλά μικρά παιδιά, όπως έγραψε πρώτο το InVeria.gr, ενώ οι πρόσφυγες αποφάσισαν να φύγουν προς τη Θεσσαλονίκη.


Όπως δήλωσαν στο site της Αλεξάνδρειας, ο λόγος που φεύγουν είναι οι ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής, εκπαίδευσης και γενικότερα διαμονής που συναντάνε στην πόλη της Αλεξάνδρειας. "Αναχωρούμε για τη Θεσσαλονίκη για να βρούμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης", είπαν χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που επικαλείται το alexandria-gidas.gr, αλλά έρχονται και από πηγές, αναφέρουν πως ο λόγος της κινητοποίησης είναι μία γενική συνάντηση με πρόσφυγες και από άλλες περιοχές στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την μετακίνησή τους στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, σε μια νέα τύπου "Ειδομένη". Πρώτος σταθμός χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών είναι τα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου δημιουργείται μεγάλο θέμα. 


Πληροφορίες - φώτο: alexandria-gidas.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο