Σεμινάριο ετήσιας επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή από το ΕΚΠΑ


Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε μια αποκλειστική συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2, Ε.ΚΕ.ΔΙ.Μ.2.ΒΕ- ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων δια βίου μάθησης, οργανώνει και υλοποιεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα “Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” διάρκειας 400 ωρών.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα «Υποστήριξη Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Δια Βίου Μάθησης» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με κωδικό έρευνας 12728.

Οι επιμορφούμενοι  που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα θα είναι σε θέση να καταταχθούν και να μοριοδοτηθούν στους επικουρικούς πίνακες:

- διορισμού αναπληρωτών και να εργαστούν σε δομές της Ειδικής Αγωγής σύμφωνα με το Νόμο, Ν.4415/2016, ΦΕΚ. 159 Α/06.09.2016 και άρθρο 48

- ως υποψήφια στελέχη εκπαίδευσης (Διευθυντών σχολικών μονάδων), σύμφωνα με το Νόμο Ν. 4473 Τεύχος 1ο /30/5/2017, ΦΕΚ 78/2017

Το πρόγραμμα έχει ως γενικό σκοπό την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, προκειμένου οι επιμορφούμενοι που θα το παρακολουθήσουν, να είναι σε θέση να αξιολογούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες με τη χρήση κατάλληλων εργαλείων και να σχεδιάζουν προγράμματα παρέμβασης.

Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα απευθύνεται σε:

Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Νηπιαγωγοί,
Δάσκαλοι,
Φιλόλογοι,
Μαθηματικοί,
Φυσικοί,
Χημικοί,
Καθηγητές Φυσικής Αγωγής,
Πτυχιούχοι ανθρωπιστικών σπουδών, Εικαστικών, Θεατρικής Αγωγής κ.ά.,
Ειδικούς παιδαγωγούς
Αποφοίτους ΤΕΙ και ΙΕΚ
Κοινωνικής Εργασίας,
Βρεφονηπιοκόμοι,
Λογοθεραπευτές,
Φυσικοθεραπευτές,
Νοσηλευτές,
Ειδικής Προσχολικής Αγωγής κ.ά.
Φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ
και όσοι θέλουν να ασχοληθούν με την ειδική αγωγή και εκπαίδευση.

Η μεθοδολογία εκπαίδευσης ακολουθεί το μοντέλο της «μεικτής μάθησης».Εξ αποστάσεως εκπαίδευση με μεθόδους ασύγχρονης εκπαίδευσης (268 ώρες), (100 ώρες) εξάσκηση σε μελέτες περίπτωσης, σύγχρονης On-lineτηλεκπαίδευσης (8 ώρες), μια δια ζώσης συμβουλευτική συνάντηση (4 ωρών) στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2,Ε.ΚΕ.ΔΙ.Μ.2.ΒΕ-ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ στην Πόλη της Βέροιας και 20 ώρες για τη συγγραφή της τελικής εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:            
 Αγ. Αντωνίου 20 & Καρατάσου Γωνία, Βέροια
 Τηλ:2331021061-6974338357                                              
 e-mail: ekedimtheoxas@gmail.com
fb: ΕΚΕΔΙΜ Βέροιας Θεοχαρόπουλος
 http://ekedim-verias.gr/

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια