Στέργιος Καλπάκης, ο Βεροιώτης υποψήφιος Ευρωβουλευτής του "ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία"


Την δική της φωνή ανάμεσα στους 21 Έλληνες Ευρωβουλευτές έχει την ευκαιρία να αποκτήσει η Ημαθία, μέσω του 29χρονου Βεροιώτη Στέργιου Καλπάκη, υποψήφιου Ευρωβουλευτή με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Ο νεαρός δάσκαλος από τη Βέροια, γνωστός για την πολιτική και κοινωνική του δράση τα τελευταία χρόνια, κατέρχεται στις εκλογές με τον συγκεκριμένο συνδυασμό στο πλαίσιο της προοδευτικής διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Από τους 4 σταυρούς που έχουν οι ψηφοφόροι, όσοι τελικά επιλέξουν το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, σίγουρα ο "δικός μας" υποψήφιος δικαιούται έναν...

Λίγα λόγια για το βιογραφικό του:

Ο Στέργιος Καλπάκης είναι 29 ετών και κατάγεται από τη Βέροια. Είναι εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής.
Το 2012 αποφοίτησε από το Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,. Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής, με ειδίκευση Ανθρωπιστικές Σπουδές και Νέες Τεχνολογίες. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην εμπλοκή των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στη διδασκαλία της Ιστορίας, με δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά.
Τα τελευταία 4 χρόνια εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.
Η πολιτική και κοινωνική του δράση αρχίζει από τα φοιτητικά του χρόνια όπου διετέλεσε πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε ενεργά σε τοπικό επίπεδο σε αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες και στις δράσεις υποστήριξης στις δομές φιλοξενίας προσφύγων του Δήμου Βέροιας.
Συμμετέχει στην Δημοκρατική Αριστερά από την ίδρυσή της, ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΔΗΜΑΡ Ημαθίας. Τον Ιούνιο του 2015, στο 4ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.
Συμμετείχε στις διαδικασίες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και στη συνέχεια στα όργανα του Κινήματος Αλλαγής, απ’ όπου αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2019. 
Έχει ενεργή κοινωνική δράση σε μια ευρεία σειρά ζητημάτων, όπως ο εκσυγχρονισμός της εκπαίδευσης, η διαγενεακή δικαιοσύνη, ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας και  η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.
Σήμερα είναι Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, θέση στην οποία εκλέχθηκε τον Οκτώβριο του 2018.

Γιατί συμμετέχει στις Ευρωεκλογές:



Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο