ex-Αιρετικά: Παραλειπόμενα από την παρέλαση της Βέροιας - Το στεφάνι που... χάθηκε, ο σκύλος που μπήκε στη Μητρόπολη και οι... αναμνήσεις


- Με την παρουσία δύο Μητροπολιτών η φετινή επέτειος των Ελευθερίων της Βέροιας. Ένας ο τοπικός Μητροπολίτης Βέροιας Παντελεήμων και ένας ο Βεροιώτης Μητροπολίτης Δράμας Παύλος, οι οποίοι τρέφουν βεβαίως ιδιαίτερη αγάπη για την περιοχή, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.  


- Αμήχανη στιγμή σημειώθηκε κατά την διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, όταν κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι η αναπληρώτρια Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, αλλά δεν υπήρχε στεφάνι για αυτήν! Μετά από μερικά δευτερόλεπτα αναμονής και... αμηχανίας, η λύση δόθηκε από συνεργάτη του Δημάρχου που... δανείστηκε το τελευταίο στεφάνι και το έδωσε στην Μαρία Σουμελίδου για να το καταθέσει! Τελικά, ο σύλλογος καράτε, του οποίου το στεφάνι "απαλλοτριώθηκε" δεν κατέθεσε στεφάνι και αν κρίνουμε από την εικόνα της συζήτησης που είδαμε από μακριά μεταξύ του συνεργάτη του Δημάρχου και του εκπροσώπου του Συλλόγου υπήρξε αμοιβαία κατανόηση. 


- Ιδιαίτερο χαρακτήρα είχαν οι φετινές εκδηλώσεις και τροποποιήθηκε ελαφρώς το πρόγραμμα, λόγω των αποκαλυπτηρίων της προτομής του μακαριστού Μητροπολίτη Βεροίας Παύλου, στο προαύλειο του Μητροπολιτικού Μεγάρου. Λόγω της επιμνημόσυνης δέησης, των σύντομων ομιλιών και της τελετής των αποκαλυπτηρίων η συνηθισμένη ώρα έναρξης της παρέλασης (12 το μεσημέρι) μετατοπίστηκε κατά 20 με 25 λεπτά περίπου. 


- Για ακόμη μία φορά ξεχωριστή θέση στις εκδηλώσεις είχαν οι... τετράποδοι κάτοικοι της Βέροιας. Ωστόσο, πέρα από το... σουλάτσο πάνω - κάτω στον δρόμο της παρέλασης, ένας από αυτούς θέλησε να δει από κοντά και την τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του μακαριστού Μητροπολίτη Παύλου και έτσι μπήκε στο προαύλειο της Μητρόπολης, πέρασε ανάμεσα από τους επισήμους και βγήκε σαν... κύριος από την πίσω πόρτα.


- Ξεχωριστή στιγμή φέτος ήταν η παρουσία στρατιωτικής μπάντας από το Γ' Σ.Σ., που έπαιξε κατά την παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων. Η Βέροια "ξέχασε" τι εστί τέτοια μπάντα, καθώς τελευταία φορά που είχαμε στρατιωτική μπάντα ήταν όταν είχαμε το Β' Σ.Σ. Πάντως, το μεγάλο κενό που δημιουργήθηκε για να γίνει η εναλλαγή της με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δ. Βέροιας (που αν δεν είναι καλύτερη είναι τουλάχιστον εφάμιλλη με την στρατιωτική μπάντα) δεν είναι στα θετικά της υπόθεσης, ειδικά όταν χρειάστηκε να παιανίσει εμβατήρια για 3-4 τμήματα. Σε κάθε περίπτωση, ήταν μια στιγμή που μας θύμισε τα... παλιά.


ΥΓ: Μπράβο και πάλι στο 3ο Γυμνάσιο Βέροιας για την ιδιαίτερα πυγμαία εμφάνιση, για ακόμη μια χρονιά!

ΥΓ2: Η στήλη δεν επιθυμεί να ασχοληθεί με τα... στριμωξίδια για την πρώτη σειρά μεταξύ των επισήμων, ζητούμε την κατανόησή σας!!! 


ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο