Μεγάλο "σούσουρο" για τον Λ. Τσαβδαρίδη από δημοσιεύματα που τον αποκαλούν "διπλοθεσίτη" - Τι απαντά ο βουλευτής Ημαθίας


Ολίγον... όψιμα ανακάλυψαν ΜΜΕ των Αθηνών την περίπτωση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη, που εξελέγη βουλευτής Ημαθίας ενώ παράλληλα είναι και Νομικός Σύμβουλος του Δ. Βέροιας, ωστόσο έχει ξεσπάσει πανελλαδικός ντόρος, αφού όλοι μιλούν για τον "διπλοθεσίτη βουλευτή"... 

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος της εκλογής του Λάζαρου Τσαβδαρίδη, ως βουλευτή, έχει υποβάλει ένσταση ο πρώτος επιλαχών (και αμέσως επόμενος του κ. Τσαβδαρίδη) Φώτης Κουτσουπιάς, ο οποίος μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 θεώρησε ότι ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης είχε κώλυμα εκλογής λόγω της επαγγελματικής του σχέσης με το Δήμο (δείτε το σχετικό δημοσίευμα). 

Φ. Κουτσουπιάς και Λ. Τσαβδαρίδης

Αν και το θέμα και οι ισχυρισμοί περί διπλής ιδιότητας είναι γνωστοί στην Ημαθία από τον Αύγουστο του 2019, το θέμα έγινε αντιληπτό από ΜΜΕ των Αθηνών τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ αναμένεται σύντομα η εκδίκαση της προσφυγής του κ. Κουτσουπιά κατά του κ. Τσαβδαρίδη στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, το λεγόμενο και "Εκλογοδικείο". 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, μετά τα αθηναϊκά δημοσιεύματα, έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση, αναρωτούμενος περί του νόμιμου και του ηθικού του πράγματος. Μάλιστα αναφέρει ότι θα παρακολουθεί το θέμα πανελλαδικά και τοπικά (αν και είπαμε, τοπικά το θέμα έχει 6 μήνες που βγήκε). 

Αργά το βράδυ της Τετάρτης (5/2/2020) και ενώ λίγη ώρα πριν ήταν παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ως νομικός σύμβουλος του Δήμου, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης απάντησε στα όσα γράφτηκαν περί "διπλοθεσίτη" βουλευτή. 

Δείτε εδώ το αρχικό δημοσίευμα του site pagenews.gr που αποτέλεσε πηγή για πλειάδα δημοσιευμάτων. 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Νόμιμο ή ηθικό;

Σε ανακοίνωση του για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση: 

"Βόμβα έσκασε στη Βέροια με την διπλοθεσία του βουλευτή της ΝΔ κ. Τσαβδαρίδη Λάζαρο. Ο κ. Τσαβδαρίδης ενώ είναι βουλευτής κρατά και πληρώνεται κανονικά από τη θέση του νομικού συμβούλου στον Δήμο Βέροιας, όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα. Είναι νόμιμο, είναι ηθικό; Σίγουρα δεν είναι ηθικό. Τα περαιτέρω στη συνέχεια. Εμείς παρακολουθούμε το επιτελικό κράτος να ξεδιπλώνεται όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και τοπικά".


Η απάντηση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη: Ξαναζεσταμένο φαΐ και μάλιστα άνοστο


Στην απάντησή του ο βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

Μία αντιδικία συνυποψηφίου μου και μη εκλεγέντα Βουλευτή με το πρόσωπό μου που ήδη – εδώ και μήνες - έχει πάρει τον δρόμο της δικαστικής οδού, χρησιμοποιείται εκ νέου από τον αντιπολιτευτικό τύπο ως μέσον για να δυσφημιστώ εγώ και να χτυπηθεί η Κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ξαναζεσταμένο φαΐ και μάλιστα άνοστο, από αντιπολιτευόμενους μάγειρες, που στόχο έχουν να συκοφαντήσουν, να διαβάλουν, να προσβάλουν.

Δεν θα παίξω τον ρόλο της Ιφιγένειας. Απαντήσεις θα δοθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη. Κάθε προσπάθεια επηρεασμού της κρίσης της, από τον οποιονδήποτε θα βρει το τείχος που η ίδια η Πολιτεία και οι νόμοι της εγγυώνται.

Αφήνοντας την ελληνική δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της και στη δική μου περίπτωση, αφοσιώνομαι στο να κάνω και εγώ καθημερινά το δικό μου καθήκον. Να αναδεικνύω και να αγωνίζομαι για την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μου καθώς και να αποτελώ μία γόνιμη φωνή στη Βουλή των Ελλήνων, τιμώντας τους πάνω από 10.600 πολίτες που μου εμπιστεύτηκαν αυτόν τον τόσο κρίσιμο ρόλο σε αυτά τα τόσο κρίσιμα για την πατρίδα μας χρόνια!

Πάντως, και για να μην δημιουργούνται σκόπιμες συγχύσεις από αναληθή δημοσιεύματα, δηλώνω ευθέως ότι δεν έχω διορισθεί σε οργανική θέση του Δήμου Βέροιας, ούτε απολαμβάνω προνομίων και δικαιωμάτων που έχουν οι τακτικοί μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι.

Είμαι δικηγόρος του Δήμου με σχέση έμμισθης εντολής. Η εν λόγω σχέση συνιστά σύμβαση παροχής νομικών υπηρεσιών με πάγια αμοιβή, και δεν δύναται να συγχέεται ούτε με δημοσιοϋπαλληλική σχέση ούτε με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας. Και τούτο, καθόσον ούτε η δημοσιοϋπαλληλική σχέση ούτε η σύμβαση εργασίας δύνανται να έχουν ως αντικείμενο την ανάθεση έμμισθης εντολής σε δικηγόρο.

Συνεπώς δεν υφίσταται στο πρόσωπό μου κώλυμα εκλογιμότητας καθόσον από καμία διάταξη του Συντάγματος δεν απαγορεύεται η συμμετοχή σε εκλογές και η ανάδειξη ως βουλευτή, δικηγόρου με σχέση έμμισθης εντολής.

Εν πάση δε περιπτώσει σε σχέση με την βασιμότητα των αντίθετων ισχυρισμών του συνυποψηφίου μου αποκλειστικώς αρμόδιο να αποφανθεί σχετικώς είναι το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Ας επιδείξει λοιπόν ο καθένας τον δέοντα σεβασμό και την δέουσα εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη κι ας περιορίσει την διασπορά αναληθών φημών σε σχέση με το πρόσωπό μου.

Λάζαρος Γεωργίου Τσαβδαρίδης

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο