Πρώην Δήμος Απ. Παύλου Ημαθίας: Με πλαστά εντάλματα πληρωμής "φέσωσαν" 60.000 ευρώ προμηθεύτρια εταιρία


Το παρελθόν από τον "αμαρτωλό" πρώην Δήμο Απ. Παύλου της Ημαθίας ξανάρθε στο προσκήνιο, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου 2020, αυτή τη φορά για υπόθεση μεταξύ του πρώην Δήμου και ιδιωτικής εταιρίας... 

Η υπόθεση αφορά τον συμβιβασμό που πρότεινε η Μαρία Παυλίδου, στην οποία οφείλει ο Δήμος Βέροιας, αφού ανέλαβε με τη ενσωμάτωση του πρώην Δήμου Απ. Παύλου όλες τις υποχρεώσεις του, να της δοθούν 20.000 ευρώ λιγότερα από αυτά που της οφείλονται και όπως αποφάνθηκε το Πρωτοδικείο Βέροιας. 

Συνολικά, ο Δ. Βέροιας (ο πρώην Δ. Απ. Παύλου δηλαδή) οφείλει στην Μαρία Παυλίδου 69.760 ευρώ, για την εξόφληση 14 τιμολογίων - δελτίων αποστολής που εκδόθηκαν τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2006 (περίοδος δημοτικών εκλογών, τελευταίοι μήνες Δημαρχίας Λευτέρη Βαλαβάνη), για πώληση υλικών οικοδομής (σωλήνες κλπ). 

Αρχικά, η οφειλή αμφισβητήθηκε, επειδή προσκομίστηκαν εντάλματα πληρωμής που έφεραν την υπογραφή της Μαρίας Παυλίδου ή του γιου τους και στην ουσία ήταν - κατά τον αρχικό ισχυρισμό του Δήμου - η απόδειξη ότι Τιμολόγια πληρώθηκαν κανονικά. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι η υπογραφή εκ μέρους της εγκαλούσας Μαρίας Παυλίδου πλαστογραφήθηκε, έπειτα από σχετική πραγματογνωμοσύνη. 

Έτσι, οι ισχυρισμοί του Δήμου ότι πληρώθηκαν τα τιμολόγια κατέπεσαν και το δικαστήριο αποφάνθηκε Πρωτόδικα ότι ο Δήμος Βέροιας οφείλει να πληρώσει τα χρήματα. Ασκήθηκε έφεση, ωστόσο - όπως ανέφερε ο Νομικός Σύμβουλος του Δ. Βέροιας (και βουλευτής) Λάζαρος Τσαβδαρίδης (στο κέντρο της φωτο) - όσο και αν έψαξε νέα στοιχεία δεν μπόρεσε να βρει κάτι και υπήρξε η εκτίμηση ότι και στο Εφετείο η εγκαλούσα κατά του Δήμου θα δικαιωθεί. 

Τελικά, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (καταψήφισαν Α. Μαρκούλης και Κ. Τροχόπουλος και ψήφισαν λευκό Γ. Μελιόπουλος και Γ. Τσαναξίδης) και έτσι ο Δήμος συμβιβάζεται με τη Μαρία Παυλίδου, αποσύρεται από την δικαστική διαμάχη και θα της καταβάλει το ποσό των 49.760 ευρώ. 


Οι ποινικές ευθύνες που πρέπει να διερευνήσει ο Δ. Βέροιας

Βεβαίως, η υπόθεση έχει και άλλες διαστάσεις. Μιλάμε για μια καραμπινάτη υπόθεση πλαστογραφίας, όπως την αναγνώρισε το δικαστήριο. Κάποιος πλαστογράφησε 14 εντάλματα πληρωμής προς μια ιδιωτική εταιρία, ενώ ποτέ ο ιδιώτης δεν πληρώθηκε. Και κανείς δεν βρέθηκε να δώσει εξηγήσεις για αυτό... Επιπλέον, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα αν η πλαστογραφία έγινε απλά για να καλυφθούν άλλες λογιστικές "τρύπες" ή τα χρήματα αποταμιεύτηκαν τελικά και τα "τσέπωσαν" άλλοι... 

Το πρώτο σκέλος, αυτό της εκ του νόμου επιβαλλόμενης αλλά και ηθικά επιβεβλημένης αποπληρωμής προς την ιδιώτη των χρεών, ολοκληρώθηκε. 

Πλέον, ανοίγει ο κύκλος της εξεύρεσης ποινικών ευθυνών, για πλαστογραφία, ενδεχόμενη υπεξαίρεση, απάτη στον δικαστήριο κλπ. 

Η δημοτικής περίοδος στον Δήμο Απ. Παύλου (2003 - 2006) που οδήγησε έναν πρώην Δήμαρχο στη φυλακή και υπαλλήλους  - αιρετούς με ποινές φυλάκισης και καταλογισμούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ακόμα και 14 χρόνια παράγει... ειδήσεις. 

Μένει να δούμε τώρα τι θα φέρει η περαιτέρω έρευνα, που - εννοείται - πρέπει να ξεκινήσει από τον Δήμο Βέροιας, διότι τα σχεδόν 50.000 που καλείται να πληρώσει ο Δήμος πρέπει να επιστραφούν από αυτούς που δήθεν τα πλήρωσαν και θα πρέπει να έχουν και τις ανάλογες ποινικές συνέπειες. 


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο