Νίκος Χαρδαλιάς στο αεροδρόμιο "Μακεδονία": «Όσοι έρχονται στη Θεσσαλονίκη δεν υπόκεινται σε καμία καραντίνα»


Σε μοριακό έλεγχο, χωρίς να τίθενται σε καθεστώς καραντίνας θα υπόκεινται οι ταξιδιώτες που θα φτάνουν αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, που επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (14/6) το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ενόψει του ανοίγματος των πτήσεων από εξωτερικό, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020.

«Όσοι έρχονται στη Θεσσαλονίκη δεν υπόκεινται σε καμία καραντίνα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως θα τα κλιμάκια θα λαμβάνουν το δείγμα των επιβατών και στη συνέχεια οι τελευταίοι θα μπορούν να μεταβούν στους προορισμούς τους.

Σχετικά με την ενημέρωση που είχε νωρίτερα στο αεροδρόμιο, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως οριστικοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα και πως όλα είναι έτοιμα για το αυριανό άνοιγμα των συνόρων, ενώ μικρά ζητήματα διευκρινίστηκαν.

«Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά και σιγά σιγά θα αποκτήσουμε την κανονικότητα την οποία έχουμε στερηθεί για αρκετούς μήνες» τόνισε και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει κάτι που να μας τρομάζει όμως καλό είναι να είναι ξεκάθαρο το μήνυμα ότι πρέπει να συνεχίσουμε να παραμένουμε ασφαλείς, ακολουθούμε τις οδηγίες, εφαρμόζουμε όλα τα πρωτόκολλα που αφορούν την ατομική προστασία του καθενός, γιατί αυτή είναι η απάντηση του καθενός στην κοινωνία».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα βρίσκεται και τη Δευτέρα (15/6) στο «Μακεδονία» για να υποδεχθεί στις 13.00 την πρώτη πτήση από το Μόναχο, μετά από 3 μήνες που το αεροδρόμιο παρέμενε κλειστό για πτήσεις εξωτερικού.

Αναφορικά με τα χερσαία σύνορα, τόνισε πως αύριο ανοίγουν μόνο από τη Βουλγαρία, ενώ τα υπόλοιπα παραμένουν κλειστά. «Το ζήτημα της Βορείου Ελλάδος είναι βασική προτεραιότητα για το άνοιγμα του τουρισμού της κυβέρνησης. Αυτό θα γίνει με όρους απόλυτης ασφάλειας και σεβασμού στη δημόσια υγεία», σημείωσε.

Οι δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά: Πηγή: voria.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια