Βέροια: Επιχειρηματίας εξόφλησε παλιά χρέη το 2019 και τώρα του βγάζουν νέες οφειλές από το 2016 - Τα ερωτήματα που προκύπτουν


Μια καταγγελία, που καταδεικνύει πως κάτι πάει πολύ στραβά στις υπηρεσίες του Δήμου Βέροιας, έκανε Βεροιώτης επιχειρηματίας και σίγουρα θα πρέπει μετά από αυτή ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι πολιτικοί και διοικητικοί προϊστάμενοι να το δουν το θέμα σοβαρά. 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο επιχειρηματίας, πολλά χρόνια στην αγορά της Βέροιας, αποφάσισε το 2019 να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες που είχε με τον Δήμο, καθώς υπήρχε και η σχετική δυνατότητα για απαλλαγή τόκων υπερημερίας. Πήγε, λοιπόν, στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου, ζήτησε τον... λογαριασμό και αφού πλήρωσε στο ακέραιο το ποσό που του είχαν αναφέρει, ζήτησε και πήρε σχετική βεβαίωση περί μη οφειλής στον Δήμο. 

Έλα όμως που δύο χρόνια μετά την ολική εξόφληση του οφειλόμενου ποσού, ο επιχειρηματίας - δημότης έλαβε το 2021 νέα ειδοποίηση περί οφειλών στον Δήμο Βέροιας, όχι όμως για χρέη που προέκυψαν μετά το 2019, αλλά για βεβαιώσεις παραβάσεων στάθμευσης από το 2016! Ως άτυπη απάντηση έλαβε ότι... αργούν λίγο οι κλήσεις να καταχωριστούν! 

Με βάση τα παραπάνω, εύλογα προκύπτουν μερικά ερωτήματα:

α) Αληθεύει η καταγγελία;

Αν ναι:

β) Πόσο... διαρκεί η καταχώρηση μιας κλήσης για παράνομη στάθμευση;

γ) Ποιος ευθύνεται για αυτή την καθυστέρηση; 

δ) Άραγε, είναι μόνο 5 χρόνια η καθυστέρηση, όπως της αναφερόμενης περίπτωσης, ή πάει και παραπάνω; 

ε) Υπάρχει πρόβλημα στο προσωπικό από το 2016 (τουλάχιστον) και για αυτό δεν μπορεί ο Δήμος να βεβαιώσει - και άρα να εισπράξει - τις οφειλές υπέρ του; 

στ) Υπάρχουν και άλλα ποσά που είναι στα... αζήτητα και κάποτε θα τρέχουμε να τα διεκδικήσουμε πριν παρέλθει ο χρόνος; 

και 

ζ) Αλήθεια, από τους 41 δημοτικούς συμβούλους που υπηρετούν το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας είναι όλοι τους... οικονομικά καθαροί προς τον Δήμο; Το έχει ψάξει κανείς άραγε; Θα μπορούσε επίσημα και ενυπόγραφα να το βεβαιώσει κάποιος αυτό; Σημειώνεται ότι αν κάποιος αιρετός χρωστάει στο Δήμο εκπίπτει άμεσα από την θέση που κατέχει. 



 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο