Χωρίς θέρμανση το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Γεωργίου από την αρχή της σχολικής χρονιάς


Επιστολή αναγνώστη στο InVeria.gr:

Υπάρχουν στιγμές που ενώ προσπαθείς να είσαι καλοπροαίρετος και να κάνεις υπομονή, τελικά καταλήγει να αισθάνεσαι αφελής και ευκολόπιστος. 

Μία τέτοια περίπτωση είναι και το πρόβλημα με την θέρμανση του δημοτικού σχολείου Αγίου Γεωργίου. Καταλήξαμε μέσα Νοέμβρη χωρίς καλοριφέρ και οι υπεύθυνοι μας πηγαίνουν από μήνα σε μήνα.

Όταν 1 Ιουλίου ξεκίνησε το έργο της επέκτασης του δημοτικού σχολείου, ώστε επιτέλους να αποκτήσουμε εσωτερικές τουαλέτες, είχαμε την δέσμευση πως θα γινόταν όλα με γρήγορους ρυθμούς για να είναι λειτουργικό το σχολείο στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μετά όμως από δύο εβδομάδες εργασιών και για τουλάχιστον ένα μήνα δεν πάτησε κανείς στο εργοτάξιο. Η αρχή της σχολικής χρονιάς βρήκε το σχολείο μας χωρίς κεντρική θέρμανση. Ενημερώθηκαν όλοι οι αρμόδιοι (Αντιδήμαρχος Τεχνικών, Αντιδήμαρχος παιδείας και πολλοί άλλοι αρμόδιοι και μη) μήπως προλάβουμε τα κρύα και τελειώσει το λεβητοστάσιο. Βλέπετε ένα σχολείο τουλάχιστον 70 ετών με σιδερένια παράθυρα είναι δύσκολο να θερμανθεί με την χρήση των κλιματιστικών όταν πιάσουμε θερμοκρασίες χειμώνα. Μας είπαν πως το θέμα θα έχει λυθεί αρχές Νοεμβρίου και οι ευθύνες για την ολιγωρία του καλοκαιριού έγιναν μπαλάκι από τον έναν στο άλλο. Λίγο βέβαια ενδιαφέρουν τον γονέα ποιος φταίει για το πρόβλημα, φτάνει να δοθεί λύση.

Ευτυχώς ο καλός καιρός του Οκτώβρη έκανε υποφερτή την κατάσταση, παρόλου που οι συνθήκες του COVID-19 απαιτούσαν ανοιχτό παράθυρο κατά την διάρκεια του μαθήματος και καλό αερισμό σε κάθε διάλειμμα. 

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες όμως με θερμοκρασίες 4-6 βαθμούς, στις 8 το πρωί που πάνε τα παιδιά μας στο σχολείο, τα περιθώρια έχουν στενέψει. Τα κλιματιστικά δεν μπορούν να σώσουν την κατάσταση όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι τόσο χαμηλές, το κτίριο έχει παράθυρα του 50' και ανύπαρκτη μόνωση. Εκεί λοιπόν που περιμέναμε από μέρα σε μέρα να λειτουργήσει το καλοριφέρ (γιατί έτσι δεσμεύτηκαν) μας λένε πως πάμε για αρχές Δεκεμβρίου. 

Άλλες δύο εβδομάδες με το δελτίο καιρού να επιμένει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Σε συνθήκες COVID-19 όπου το κάθε παιδάκι λίγο να συναχωθεί στέλνετε στο σπίτι, πρέπει κάνουν μάθημα χωρίς καλοριφέρ, με ανοιχτό παράθυρο. 
Και θα είναι δύο εβδομάδες ή θα φτάσουμε στις διακοπές των Χριστουγέννων; 

Η αγανάκτηση ξεχειλίζει εισπράττοντας την κοροϊδία από κάθε αρμόδιο.  Ευτυχώς μας ζεσταίνει η σκέψη ότι θα σας έχουμε κοντά μας για τις απαραίτητες φωτογραφίες στα εγκαίνια της επέκτασης.

Με εκτίμηση

Κουτρουλιάς Θεοφάνης
Γονέας δύο παιδιών του δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο