Με αφορμή άρθρο του InVeria.gr: Διευκρινήσεις του Δημάρχου Βέροιας για τον καταυλισμό ρομά και... αχτίδα ελπίδας για λύση


Σε συνέχεια των όσων γράψαμε περί του καταυλισμού των ρομά στο Εργοχώρι, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης επικοινώνησε με το InVeria.gr, διευκρινίζοντας πως ο Δήμος γνωρίζει τους ιδιοκτήτες και μάλιστα, επί Δημαρχίας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου ακόμα (όταν ο ίδιος ήταν αντιδήμαρχος) είχε γίνει συνάντηση στο Δήμο με τους περισσότερους από τους ιδιοκτήτες της έκτασης που ήταν και είναι εγκατεστημένος ο καταυλισμός... 

Συνεπώς, ο... σκόπελος περί του εντοπισμού των ιδιοκτητών δεν υφίσταται. Μένει όμως να μπορέσουν οι γύρω στους 15 ιδιοκτήτες της έκτασης να πεισθούν να κινήσουν οι ίδιοι τις διαδικασίες, διότι είναι οι μόνοι που έχουν το δικαίωμα και το έννομο συμφέρον να κάνουν κάτι τέτοιο...

Ο Δήμος μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα για αυθαίρετες κατασκευές, να φροντίζει για την αποκατάσταση των οικογενειών μέσω των δομών πρόνοιας, αλλά μέχρι εκεί, κατά τα τυπικά του καθήκοντα. 

Ωστόσο, υπάρχει και το "κοινωνικό καθήκον". Κι αυτό επιτάσσει να μην αφήνεται το θέμα στην τύχη του.

Για αυτό και θεωρούμε ότι - ορμώμενος από αυτό το "καθήκον" - ο ίδιος ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης θα ανακινήσει το θέμα και θα ξανακαλέσει τους ιδιοκτήτες του οικοπέδου που βρίσκεται ο καταυλισμός. Και ευελπιστούμε να έχει στο πλευρό του το σύνολο (ή την μεγάλη πλειοψηφία) των δημοτικών παρατάξεων και να μην γίνει το θέμα προϊόν... φθηνής αντιπολίτευσης. 

Άλλωστε, οι συνθήκες σε σχέση με 10 χρόνια πριν έχουν αλλάξει ριζικά. Είναι πολύ λιγότερα άτομα, η συντριπτική πλειοψηφία είναι προσφάτως εγκατασταθέντες, τα δεδομένα με την παραβατικότητα είναι κατά πολύ αυξημένα, ενώ υπάρχει πλέον και η συντεταγμένη φωνή των κατοίκων που ζητά λύση, εδώ και τώρα και οριστικά. 

Αν δεν πέσουν έξω οι εκτιμήσεις μας, τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε εξελίξεις, με πρωτοβουλία του Δημάρχου και, αν όλα πάνε καλά, ίσως έχουμε και λύση. 

Μένει να γίνει και πάλι η αρχή και οι ιδιοκτήτες της έκτασης να ακούσουν με προσοχή τους κατοίκους και να πράξουν κι αυτοί το... κοινωνικό τους καθήκον. 



Δείτε την διαδικτυακή εκπομπή του InVeria.gr "ex-Αιρετικά LIVE" της Τρίτης (11/1/2022) που έχει σχετική θεματολογία:

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο