Ντροπή μας που σκοτώσαμε τον φίλο μας, τον γιο μας, τον αδερφό μας, το καμάρι μας τον Άλκη (άποψη)


Άποψη: Συγκλονισμένος από το πρωί για μια είδηση που δεν έπρεπε να έχει υπάρξει ποτέ. Ένα παιδί, φίλος μας, γιος μας, αδερφός μας, καμάρι μας, να έχει χαθεί τόσο άδικα, τόσο άδοξα, τόσο παρανοϊκά. 

Μια ανθρώπινη ζωή χαμένη, θύμα μιας κοινωνίας μίσους που αρέσκεται να εκτρέφει δυστυχείς και μισαλλόδοξους ανθρώπους. Δεν είναι μόνο η οπαδική προτίμηση. Είναι κάθε τι διαφορετικό από τις νόρμες της άρρωστης αυτής κοινωνίας που μπορεί να οπλίσει την βλακεία και τελικά να προκαλέσει την δυστυχία στο δευτερόλεπτο. Και χωρίς λόγο πραγματικό. Απλά για μαγκιά, για εκτόνωση βίαιων ενστίκτων και για έναν θαυμασμό προερχόμενο από άλλους μισαλλόδοξους και βίαιους βλάκες.

Η βία ξεκινάει, διατρέχει και καταλήγει σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας μας. Την πλήρωσε σήμερα ένα παιδί που παντελώς άδικα δεν πρόλαβε να ζήσει όλα τα όμορφα που είχε μπροστά του. 

Ντροπή μας που σκοτώσαμε τον φίλο μας, τον γιο μας, τον αδερφό μας, το καμάρι μας τον Άλκη. Ντροπή αυτό που ξεκινάει σαν μια αγάπη για κάτι τόσο όμορφο όπως ο αθλητισμός, να καταλήγει σε κάτι τόσο σκληρό όπως ο θάνατος. Ασύλληπτο ένας πατέρας και μια μάνα να στερούνται τόσο σκληρά ένα αθώο παιδί.

Όσοι ζούμε από κοντά τον αθλητισμό πρέπει να αντισταθούμε. Να συνεχίσουμε να χαιρόμαστε τον αθλητισμό σε όλα τα πεδία με τα παιδιά μας δίπλα, χωρίς βία και φανατισμό. Να μην νικήσει η αναποδιά. Και αυτοί οι δύσμοιροι που δεν ξέρουν τι σημαίνει ζωή, ανοχή, συμπάθεια και αγάπη να καταδικαστούν πρώτα από την δικαιοσύνη και έπειτα από όλη την κοινωνία. Και οι όμοιοι τους να απομονωθούν από όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φίλαθλους και να αφανιστούν από κάθε επαφή με την ομορφιά του αθλητισμού. Να ζήσουν στο σκοτάδι που τους ταιριάζει και τους πρέπει.

Υ.Γ. καλό ταξίδι αδερφέ μου Άλκη και ίσως κάποτε, όταν θα έχουμε προσπαθήσει πολύ ώστε να μην υπάρξει επόμενος από σένα, να μας συγχωρέσεις……

Υ.Γ.1 Δεν χρειάζονται αυστηρότεροι νόμοι ούτε σκληρότερα μέτρα. Για την αποτροπή απαιτείται μόνο η ύπαρξη ποινής αλλά και η βεβαιότητα ότι αυτή θα επιβληθεί και θα εκτιθεί εντέλει. (η βεβαιότητα της τιμωρίας -και όχι η αυστηρότητά της- είναι που οδηγεί στην πρόληψη και τέλος για να είναι αποτελεσματική, η τιμωρία οφείλει να είναι άμεση, έλεγε ο Cesare Beccaria)

Λεωνίδας Ακριβόπουλος
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο