Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Λαζ. Τσαβδαρίδης προσκόμισε πλαστό απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ στην εξεταστική για τις υποκλοπές


Δημοσίευμα της ιστοσελίδας της "Αυγής" παρουσιάζει την πληροφορία ότι ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης παρουσίασε παραποιημένο απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ στην εξεταστική επιτροπή, αλλά ο επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος τον "άδειασε", παρουσιάζοντας το ίδιο έγγραφο αλλά στην κανονική του μορφή. 

Το έγγραφο αφορούσε στην καταστροφή του μηχανισμού παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε την αντίδραση του Ημαθιώτη βουλευτή.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει:

Απίστευτη προσπάθεια συσκότισης της υπόθεσης παρακολούθησης Ανδρουλάκη - Πώς ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ έβαλε στη θέση του τον γαλάζιο βουλευτή

Ένα αδιανόητο περιστατικό έγινε στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε μία προσπάθεια να συσκοτίσει την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, κατέθεσε απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ το οποίο ήταν παραποιημένο. Ηχηρή απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, καθώς αποκάλυψε την παραποίηση και έβαλε στην θέση του τον γαλάζιο βουλευτή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης κατέθεσε απόρρητο έγραφε της ΕΥΠ με ημερομηνία 5 Μαΐου το οποίο δήθεν έλεγε ότι το μηχάνημα παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν προγραμματισμένο να καταστραφεί στις 25 Ιουλίου. Ωστόσο, ο Χρήστος Ράμμος έβγαλε το ίδιο χαρτί στο οποίο δεν αναφερόταν κάποια ημερομηνία καταστροφής.

Η ημερομηνία 25 Ιουλίου δεν είναι βεβαίως τυχαία, καθώς την επόμενη μέρα, στις 26 Ιουλίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης προσήλθε στον Άρειο Πάγο και αποκάλυψε την προσπάθεια παρακολούθησής του με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Υπενθυμίζεται ότι Χρήστος Ράμμος αποκάλυψε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι η καταστροφή του μηχανήματος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε με εντολή του Παναγιώτη Κοντολέοντα, την ίδια μάλιστα μέρα που ο τότε διοικητής της ΕΥΠ κατέθετε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Πρόκειται για τις 29 Ιουλίου, ημέρα που οι δικηγόροι του Νίκου Ανδρουλάκη προσκόμισαν στην ΑΔΑΕ τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

(η πηγή του δημοσιεύματος: www.avgi.gr)
 
Για το θέμα της κατάθεσης του Χρήστου Ράμμου στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής σχολίασε:

«Ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ξεσκέπασε τις μεθοδεύσεις του Π. Κοντολέοντα και της Κυβέρνησης»

Η σημερινή κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή του Προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, κατέρριψε όλες τις σαθρές γραμμές άμυνας του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης της ΝΔ προκειμένου να συσκοτιστεί το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Ο κ. Ράμμος αποκάλυψε ότι το αρχείο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη καταστράφηκε με εντολή του Διοικητή της ΕΥΠ , Παναγιώτη Κοντολέοντα, την ίδια μέρα (σημ. 29 Ιουλίου) που οι δικηγόροι του Προέδρου του Κινήματος διαβίβασαν την καταγγελία του για το Predator στην ανεξάρτητη αρχή.

Μόλις αντιλήφθηκαν δηλαδή ότι το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται, έσπευσαν να εξαφανίσουν τα στοιχεία.

Ο κ. Κοντολέων αφού έδωσε εντολή να καταστραφούν τα πειστήρια, προσήλθε στις 29 Ιουλίου ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας μαζί με τους Υπουργούς Γεραπετρίτη και Πιερρακάκη λέγοντας ψέματα και παραπλανώντας τη Βουλή.

Καταρρέει άλλος ένας κυβερνητικός μύθος ότι τάχα σβήνονται αυτόματα τα αρχεία, αν δεν προκύψουν στοιχεία. Ότι τάχα η καταστροφή του αρχείου συνδέεται με την παραλαβή νέου μηχανήματος στην ΕΥΠ, όπως κατέθεσε ο κ. Κοντολέων προ ημερών στην εξεταστική επιτροπή.

Επίσης, δια στόματος του νυν Διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, έπεσε στο κενό και η επικοινωνιακή κυβερνητική παράσταση όλων των προηγούμενων εβδομάδων σύμφωνα με την οποία η Κυβέρνηση εγκαλούσε τον κ. Ανδρουλάκη γιατί δεν παραβιάζει το νόμο και δεν πάει να ενημερωθεί στο αυτί.

Σήμερα ο κ. Δεμίρης ομολόγησε ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο ούτε προηγούμενο πρόσκλησης παρακολουθούμενου και ενημέρωσης του από την ΕΥΠ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα καινοτομία να ενημερωθεί προσωπικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ– Κίνημα Αλλαγής.

Κάθε μέρα που περνά, εκτίθενται ακόμη περισσότερο. Ο τρόπος, που χειρίζεται αυτή την υπόθεση η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει ότι δεν έχουν κανένα όριο επιφέροντας βαρύτατο πλήγμα στους δημοκρατικούς θεσμούς και εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο