Νέα Δημοκρατία και"νόμιμη" ληστεία κατοικιών! (της Φανής Γιωτάκη)

Γράφει η Φανή Γιωτάκη, δικηγόρος: Ίσως θεωρηθεί υπερβολικός ο αριθμός, όμως είναι ακριβής! Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat στην τριετία 2019-2021 άλλαξαν χέρια 82.947 κατοικίες! Όπως το διαβάζετε! 82.947 κατοικίες! Φυσικά κατοικίες ανθρώπων του μόχθου και της ανέχειας.

Η συντριπτική πλειονότητα, πέρασε "νομίμως" στα χέρια των περίφημων funds λόγω της έναρξης των πλειστηριασμών χωρίς κανένα "δίχτυ προστασίας" για τους δανειολήπτες.

Κάποια λιγότερα, άλλαξαν χέρια λόγω αδυναμίας των ιδιοκτητών τους να είναι συνεπείς στις δανειακές τους υποχρεώσεις, λόγω οικονομικής κρίσης και πανδημίας.

Ο Συριζα-Προοδευτική Συμμαχία, συναισθανόμενος το χρέος του απέναντι στους οικονομικά αδύναμους:

Εγγυάται να προστατέψει απολύτως τους έχοντες "κόκκινο δάνειο", λόγω του ότι πέρασαν στο φάσμα της ανεργίας χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Η προστασία θα ισχύει μέχρι να επανέλθουν σε εργασιακό περιβάλλον, που θα τους επιτρέπει να ζουν πρωτίστως αξιοπρεπώς και να αποπληρώνουν την δόση τους.

Εγγυάται να προστατέψει τους έχοντες μερική απώλεια εισοδήματος λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανισομέρειας των βαρών, με συντριπτική μεταφορά βαρών στους ασθενέστερους. Επέκταση χρόνου αποπληρωμής χρέους με παράλληλη μείωση των μηνιαίων δόσεων.

Εγγυάται επίσης να αφήσει εκτός προστασίας τους συνήθεις πονηρούς, που ενώ δεν έχουν καμία αρνητική μεταβολή εισοδημάτων (ενδεχόμενα να έχουν και αύξηση),εκμεταλλεύονται την κατάσταση και προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τους έχοντες πραγματικό πρόβλημα.

Πρέπει οι πολίτες να προστατευτούν, παράλληλα όμως να γνωρίζουν ότι η δικαιοσύνη θα είναι παντού!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο