Ανακαινισμένη και... πρωτοποριακή η Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας (βίντεο)


Τις πόρτες τους άνοιξαν ο ημιόροφος και ο πρώτος όροφος, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, στο ευρύ κοινό, την Παρασκευή (19/9), μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης, που ξεκίνησε στα μέσα Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη επικοινωνίας της βιβλιοθήκης, Τασιοπούλου Ασπασία, χθες ξεκίνησε η δοκιμαστική περίοδος λειτουργίας του ημιορόφου και του πρώτου ορόφου, ώστε να μπορέσουν να ενσωματωθούν οι νέες υπηρεσίες στις ήδη υπάρχουσες. Στις νέες εγκαταστάσεις του πρώτου ορόφου, οι επισκέπτες θα βρουν ένα εργαστήριο δημιουργίας με 3D εκτυπωτή, όπου θα πραγματοποιούνται και τα εργαστήρια ρομποτικής αλλά και περισσότερες δράσεις καινοτομίας και τεχνολογίας. Επιπλέον, το Media Lab είναι ένας άρτια εξοπλισμένος χώρος για την επεξεργασία βίντεο, εικόνας ακόμα και ήχου. Υπάρχει μεγάλη συλλογή βιβλίων, περιοδικών και DVD για δανεισμό. Ο χώρος έμπνευσης μπορεί να φιλοξενήσει επαγγελματικές συναντήσεις, επικοινωνία μέσω skype, χαλάρωση ενώ υπάρχει και ο ανανεωμένος χώρος του αναγνωστηρίου. Και φυσικά η δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο από τους υπολογιστές μπορεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες της Βέροιας.

Στον ημιόροφο της βιβλιοθήκης μπορεί να συναντήσει κανείς το τμήμα των εφημερίδων και περιοδικών, όπως επίσης και τη συλλογή της τοπικής ιστορίας. Η κ. Τασιοπούλου τόνισε πως στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν επίσης τρεις υπολογιστές από τους οποίους μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να έχει πρόσβαση σε 2.200 εφημερίδες και περιοδικά από 96 χώρες και σε 56 γλώσσες μέσω του pressdisplay.com. Ένα ακόμα επίτευγμα του ημιορόφου είναι και η ύπαρξη του ψηφιακού αποθετηρίου" Μέδουσα" με τη βοήθεια του οποίου πραγματοποιείται η πρόσβαση σε θέματα που αφορούν την Ημαθία ενώ ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του προγράμματος EDlocal, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας λειτουργεί και ως συσσωρευτής μεταδεδομένων από επιλεγμένα αποθετήρια και διαθέτει ψηφιακό υλικό στην ευρωπαϊκή πύλη πολιτισμού Europeana.

Απόλυτα ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα αλλά και με την προσέλευση του κόσμου δήλωσε πως αισθάνεται η κ. Τασιοπούλου, καθώς και τα σχόλια στο βιβλίο εντυπώσεων ήταν θετικά, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που θαύμασαν το ενυδρείο του πρώτου ορόφου και χαλάρωσαν στις αναπαυτικές πολυθρόνες.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της βιβλιοθήκης γνωστοποίησε πως τα εγκαίνια του χώρου θα πραγματοποιηθούν κοντά στα Χριστούγεννα με πλήθος εκδηλώσεων και πως το 2015 θα ολοκληρωθεί και η ανακαίνιση του δεύτερου ορόφου.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα και Τετάρτη 08.00-20.00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σαββάτο 08.00-15.00

Δείτε τι δήλωσαν στην κάμερα του InVeria.gr και της ΔΙΟΝ Τηλεόρασης o αν. Διευθυντής της Βιβλιοθήκης Αντώνης Γκαλίτσιος και η βιβλιοθηκονόμος Ασπασία Τασιοπούλου:



Ρεπορτάζ: Σοφία Τσεκούρα
Επιμέλεια - Βίντεο: Νίκος Βουδούρης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο