Η ΕΛΜΕ Ημαθίας για τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία


ΔΤ: Από την αρχή της φετινής χρονιάς ο Υπουργός Παιδείας είχε φροντίσει σε όλους τους τόνους να διατυμπανίσει πως δεν πρόκειται να καλύψει το σύνολο των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία. Του αρκούσε όπως έλεγε η “επάρκεια” στα σχολεία και όχι η πληρότητα. Έτσι ακόμη και σήμερα υπάρχουν στα σχολεία ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς.

Όμως από όλες τις ελλείψεις εκπαιδευτικών κάποιες αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Κι αυτό γιατί ενώ βρισκόμαστε στον 18ο μήνα της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών τα “απόνερα” της συγκεκριμένης αντιεκπαιδευτικής επιλογής της συγκυβέρνησης συνεχίζουν να πλήττουν τα σχολεία.
Παραμονές Χριστουγέννων και στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βέροιας δεν πραγματοποιούνται μαθήματα ειδικότητας στο τμήμα Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού την ώρα που μαζί με άλλους συναδέλφους οι εκπαιδευτικοί βρεφονηπιοκόμοι βιώνουν την αβεβαιότητα της διαθεσιμότητας.

Παραμονές Χριστουγέννων και τελειόφοιτοι μαθητές, που θα πρέπει στο τέλος της χρονιάς να αποκτήσουν πτυχίο ειδικότητας και να διαγωνιστούν στις εισαγωγικές εξετάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στερούνται τον καθηγητή τους, με άμεσο κίνδυνο να χαθεί η χρονιά τους.

Κι όλα αυτά γιατί η συγκυβέρνηση πριν ενάμιση χρόνο αποφάσισε πως για ιδεολογικούς και οικονομικούς λόγους έπρεπε να αρχίσει την κατεδάφιση της δημόσιας εκπαίδευσης με την διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και την απόδοση μεγάλου τμήματος της τεχνικής εκπαίδευσης στους ιδιώτες.

Απαιτούμε:

Να επιστρέψουν οι συνάδελφοί μας από την διαθεσιμότητα στα σχολεία
Να καλυφθούν οι απαιτήσεις των σχολείων σε εκπαιδευτικούς.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο