Μαθητές του Γ4 και Γ5 του 5ου ΓΕΛ Βέροιας στο "Βλαχογιάννειο"


Μαθητές των τμημάτων Γ4 και Γ5 της 3ης Λυκείου του 5ου ΓΕΛ της Βέροιας, επισκέφτηκαν τμηματικά την 18-12-2014 και 19-12-2014 το Βλαχογιάννειο μουσείο στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών τους εκδρομών. Στο μουσείο τους υποδέχτηκε ο συλλέκτης και υπεύθυνος του μουσείου κ.Κανέλλος Ντόντος, ο οποίος και τους ξενάγησε στους δύο ορόφους όπου εκτίθενται τα εκθέματα. 

Οι μαθητές έδωσαν μεγαλύτερη έμφαση για την ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα, καθώς ήταν και το αντικείμενο της μελέτης που τους ‘’απασχολούσε’’ μαζί με την καθηγήτρια και συνοδό τους κ. Καραγιάννη Φραγκά. Πράγματι κατά την ξενάγηση ειπώθηκαν και αναλύθηκαν πολλά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα και ιδιαίτερα στον χώρο των Γιαννιτσών και της Βέροιας, με την ταυτόχρονη μελέτη που είχε προηγηθεί από τους μαθητές στο λύκειο. 

Επίσης οι μαθητές είχαν την τύχη και την σπάνια ευκαιρία ο απόγονος της οικογένειας Βλαχογιάννη, κ.Βλαχογιάννης Λάκης που βρίσκονταν εντός του μουσείου ως φιλική επίσκεψη στον κ.Ντόντο, να ξεναγήσει τους μαθητές στο εσωτερικό του κτηρίου, και να αναφέρει εν συντομία και την ιστορία της οικογένειά του. 

Στο τέλος της ξενάγησης υπό τύπου διαλόγου οι μαθητές μπόρεσαν να επέλθουν σε πιο βαθιά ζητήματα της ιστορίας με την βοήθεια της συνοδού εκπαιδευτικού κ. Καραγιάννη και του κ.Ντόντου, ενώ η επίσκεψη έληξε όπως πάντα με αναμνηστικές φωτογραφίες , όπου στις εν λόγω φωτογραφίες κατόπιν παρακλήσεων των μαθητών, φωτογραφήθηκε μαζί τους και ο κ.Βλαχογιάννης, ενώ οι άριστες εντυπώσεις όλων των επισκεπτών αποτυπώθηκαν στο βιβλίο επισκεπτών του μουσείου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο