Ικανοποίηση από την μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της κεντροαριστεράς εξέφρασε η ΝΟΕ Ημαθίας


Την απόλυτη ικανοποίηση για την εκλογική διαδικασία, αλλά και τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, εξέφρασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Εμπιστοσύνης Ημαθίας, υπεύθυνη για τη διενέργεια των εκλογών για το νέο πολιτικό φορέα, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (13/11/2017) σε αίθουσα του πολυχώρου "Ελιά", στη Βέροια.

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν ο Γιάννης Χασιώτης, ως πρόεδρος της Επιτροπής, οι Τάσος Τασιόπουλος και Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, εκφράζοντας τις πλευρές των δύο "μονομάχων" της δεύτερης εκλογικής διαδικασίας και οι Θωμάς Λιόλιος και Κώστας Ασλάνογλου, εκπροσωπώντας το "Ποτάμι" και το ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα.

Ο Γιάννης Χασιώτης υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι υπήρξε κόσμος που σηκώθηκε από τον καναπέ και περίμενε υπομονετικά για να ψηφίσει.
Τόνισε επίσης ότι ο αριθμός της συμμετοχής, σε αντιστοίχηση και  κατ' αναλογία με αντίστοιχο αριθμό συμμετοχής σε διαδικασία της Ν. Δημοκρατίας, δείχνει τη διαφορά των μεγεθών.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε τόσο ο ίδιος, όσο και οι άλλοι ομιλητές, στη μεγάλη συμβολή των εθελοντών.

Ο Τάσος Τασιόπουλος αναφέρθηκε στις εποχές του '74 και στο κλίμα εκείων των ημερών, χαρακτήρισε ως πρότυπο τον τρόπο που έγινε η εκλογική διαδικασία αι διατύπωσε την άποψη ότι πλέον έχουν αλλάξει τα "παραδοσιακά" διλήμματα  όπως "Δεξιά ή Αριστερά" και πλέον το κεντρικό και βασικό δίλημμα είναι "μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί"

Αναφορά στο '74 έκανε και ο Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας ότι ο κόσμος αναζητά τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Πρέπει να δείξουμε  σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο, κατέληξε.

"Όταν η δημοκρατία λειτουργεί συγκινεί τους ανθρώπους", είπε χαρακτηριστικά ο Θωμάς Λιόλιος. Επανέλαβε αυτό που είχε πει στην ομιλία του στη Βέροιας ο Σταύρος Θοεδωράκης, ότι στο "Ποτάμι" "μπορούμε να είμαστε και στρατηγοί και στρατιώτες", εξήρε την άψογη εκλογική διαδικασία και τόνισε ότι γεννιέται μια παράταξη που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της δημοκρατίας στην πατρίδα μας.

Για αυγή μιας νέας εποχή μίλησε ο Γραμματέας της ΝΕ Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ,  Κώστας Ασλάνογλου, τονίζοντας ότι η εκλογική διαδικασία ήταν το πρώτο βήμα και απομένουν να γίνουν πολλά ακόμη. Λίγο αργότερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι διασφάλιση ότι δεν θα γίνουν λάθη του παρελθόντος είναι η γνώση που αποκομίστηκε κατά τη διάρκεια αυτών των ετών που προηγήθηκαν.

Δείτε όλη τη συνέντευξη στο βίντεο του Verianet.gr:



Πηγή: Verianet.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο