SOS στο Νοσοκομείο Βέροιας - Άμεσος κίνδυνος να χαθούν ζωές τις επόμενες μέρες (βίντεο)

Ως έκτακτο θέμα, προ της Ημερήσιας Διάταξης, συζητήθηκε η σοβαρή έλλειψη σε ιατρικό προσωπικό και ιδιαίτερα σε αναισθησιολόγους, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, το απόγευμα της Δευτέρας (21/9).
Για το θέμα μίλησαν οι Πέτρος Πετρίδης, Διευθυντής Ορθοπεδικής Κλινικής, ως τομεάρχης του Χειρουργικού τομέα, και Λεωνίδας Παπαζήσης, Διευθυντής του Οφθαλμολογικού Τμήματος, ως διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βέροιας.

Ακόμη, ο επιμελητής Β΄ της Χειρουργικής, Γιάννης Τριανταφυλλίδης και η αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου Βέροιας, Μαρία Μιχαηλίδου, αναφέρθηκαν στους πραγματικούς και άμεσα ορατούς κινδύνους που διατρέχουν οι ασθενείς.

Επίσης, τοποθετήθηκαν επί του θέματος, με διττή ιδιότητα, ιατρού και αιρετού, οι Χρήστος Κούτρας, Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου και Πέτρος Τσαπαρόπουλος, καθώς και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Η μία εκ των δύο αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου κρούει τον κίνδυνο του κινδύνου: "Δίνουμε της ζωές μας για να μην θρηνήσουμε θύματα... - Άμεσος ο κίνδυνος για τις επόμενες μέρες και όλο τον Οκτώβριο
Στο δια ταύτα της συζήτησης, αφού τονίστηκε από όλους η ανάγκη για άμεση διευθέτηση του θέματος, κατατέθηκε πρόταση από τον Δήμαρχο Βέροιας, Κώστα Βοργιαζίδη και έγινε κοινά αποδεκτό, να μεταβεί ο ίδιος και οι Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου και Χρήστος Κούτρας, τις αμέσως επόμενες ημέρες, στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια, στη Θεσσαλονίκη, για να τεθεί μετ' επιτάσεως το θέμα και, όταν οριστεί και ορκιστεί νέος Υπουργός Υγείας, να υπάρξει και εκεί επίσκεψη, με θέμα την διαβίβαση του SOS των γιατρών και την ομόφωνη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου, για άμεση πρόσληψη επικουρικών γιατρών αναισθησιολόγων και, μέχρι να γίνει αυτό, την προσωρινή απόσπαση αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Βέροιας (με κοινές εφημερίες με το Νοσοκομείο Νάουσας ή όπως αλλιώς μπορεί να δοθεί προσωρινή λύση).

Δείτε μερικές από τις τοποθετήσεις, στο βίντεο που ακολουθεί:


ΣΧΟΛΙΟ: Οι γιατροί - ήρωες του Νοσοκομείου Βέροιας, πληρώνονται μόνο το 1/3 των εφημεριών που κάνουν, ωστόσο δεν είναι αυτό που τους απασχολεί. Ζητούν άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου, πριν έρθει η ώρα να πούμε πως οι ελλείψεις στοίχησαν ανθρώπινες ζωές. Συν τοις άλλοις, ούτε όσοι βγαίνουν στη σύνταξη δεν αντικαθίστανται, πόσο μάλλον να έρθουν και επιπλέον γιατροί!

Ένα ολόκληρο νοσοκομείο, που εξυπηρετεί την Ημαθία και την πολύπαθη Εγνατία Οδό, λειτουργεί με δύο μόνο αναισθησιολόγους, ενώ χρειάζονται τουλάχιστον 5-6 για να είναι ανεκτά τα πράγματα. Αν δεν παραπέμπουν αυτές οι εκκλήσεις σε τριτοκοσμικές καταστάσεις, τότε τι;

Όσον αφορά την μαζική αντίδραση, ακούσαμε για βουλευτές και αντιπεριφερειάρχη. Τι γίνεται με τους άλλους φορείς;

Για παράδειγμα, η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, δεν θα έπρεπε να έχει λάβει δημόσια θέση επί του θέματος και ο ΙΣΗ να είναι κύριος αρωγός στην προσπάθεια; Όχι μόνο για τους αναισθησιολόγους, αλλά και για όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν το Νοσοκομείο (βλέπε κλείσιμο μαιευτικής κλινικής για 10 μέρες, τους τελευταίους μήνες κ.α.).

Από όσο γνωρίζουμε, οι Ιατρικοί Σύλλογοι, πανελληνίως, δεν εκπροσωπούν μόνο τους ιδιώτες λειτουργούς της Υγείας, αλλά και του Ε.Σ.Υ., εκτός και αν κάνουμε λάθος ή αν η διοίκηση δεν γνωρίζει τι γίνεται στο Νοσοκομείο ή θεωρεί πως δεν υπάρχει πρόβλημα ή παρεμβαίνει "σιωπηλά" και δεν το γνωρίζουμε εμείς...

Ρεπορτάζ - σχόλιο: Νίκος Βουδούρης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο