Στο αρχείο μπήκε η καταγγελία σε βάρος θεολόγων και διευθυντών για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στη Νάουσα


Από την ΕΛΜΕ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: Έστω και με αρκετή καθυστέρηση λόγω πανδημίας, ενημερωθήκαμε πως τέθηκε στο αρχείο η προ διετίας υπόθεση της κλήσης συναδέλφων μας θεολόγων και διευθυντών σχολείων της περιοχής της Νάουσας στο Αστυνομικό Τμήμα. Οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να καταθέσουν σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών μετά από σχετική επιστολή στην Εισαγγελία του ΔΣ της τότε Ένωσης Γονέων Νάουσας.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ, το ΔΣ της ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ, τους ΣΕΠΕ, τις Ομοσπονδίες Γονέων, τις Επιστημονικές Ενώσεις που εκείνη την εποχή στάθηκαν στο πλευρό μας και με ψηφίσματα συμπαράστασης βοήθησαν να γίνει ευρύτερα γνωστή αυτή η υπόθεση. Η πιθανότητα να ξεχάσουμε κάποια από τις παραπάνω ενώσεις, μας αποτρέπει από το να τις αναφέρουμε μια – μια ξεχωριστά, παρότι θα το επιθυμούσαμε. Ευχαριστούμε επίσης τα ΜΜΕ που αντιμετώπισαν στη σωστή του βάση το θέμα και δημοσιοποίησαν τις θέσεις μας. Επίσης τις βουλεύτριες και βουλευτές που έφεραν το θέμα στη Βουλή και βοήθησαν στο να ξεσκεπαστεί η αδιαφορία και η διγλωσσία της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας.

Η μεθόδευση που ακολουθήθηκε από την Ένωση Γονέων Νάουσας αποτελούσε και μια πρώτη εφαρμογή πρακτικών συγκεκριμένων χώρων εναντίον εργαζομένων, που θα ξαναβλέπαμε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το εύρος της τότε κινητοποίησης και το αποτέλεσμά της έδωσαν το πλαίσιο, στο οποίο πρέπει να κινούνται τα σωματεία και οι συνδικαλιστικές ενώσεις προκειμένου να προστατεύουν τα μέλη τους και τα δημοκρατικά τους δικαιώματα.

Κλείνοντας αυτή την ανακοίνωση εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στο δικηγόρο κ. Κουμπουλίδη Λάζαρο, που λειτουργώντας ως νομικός σύμβουλος της ΕΛΜΕ, συνεργάστηκε στο μέγιστο βαθμό με το ΔΣ και βοήθησε στη νομική αντιμετώπιση της υπόθεσης αμισθί.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας


Σχετικά με το θέμα (ενδεικτικά):

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο