Αντιδρά ο Γιάννης Κούσιος στο νέο τρόπο κατασκευής της Γέφυρας - Όρισε πληρεξούσιο


Αναβλήθηκε η συζήτηση σχετικά με τον τρόπο κατασκευής της ημιτελούς γέφυρας Κούσιου στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, καθώς προέκυψε ένα ζήτημα "ηθικής τάξης", έπειτα από την επιθυμία του δωρητή Γιάννη Κούσιου να κατασκευαστεί η γέφυρα με βάσει τις αρχικές μελέτες, σε αντίθεση με την εισήγηση, που προτείνει νέο τρόπο.

Στην αρχή της συζήτησης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Άρης Λαζαρίδης εξήγησε τους λόγους που προτείνεται η αλλαγή στη μέθοδο κατασκευής (μεταλλική κατασκευή, αντί χυτή με μπετόν).

Ακολούθως, ο νομικός σύμβουλος του εν ζωή δωρητή, Στέργιος Καπράρας, ανέφερε στο Σώμα (και στη συνέχεια διάβασε) την ύπαρξη ιδιόχειρης επιστολής του κ. Κούσιου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως επιθυμία του είναι η κατασκευή της γέφυρας σύμφωνα με την μελέτη που ο ίδιος, αλλά και ο αποθανών αδελφό του, είχαν δεχτεί προ 6ετίας. Επιπλέον, στην επιστολή αναφερόταν ότι ορίζει εκπρόσωπό του τον Πέτρο Κουτόβα, ο οποίος από εδώ και στο εξής θα μιλά εξ ονόματός του. 
Ο Νομικός Σύμβουλος του δωρητή, θέλοντας να δικαιολογήσει την αλλαγή στάσης στην άποψη του Γιάννη Κούσιου σχετικά με αυτό που σε πρόσφατη συνάντησή του με τον Δήμαρχο αποφασίστηκε, χαρακτήρισε τον κ. Κούσιο "υπέργηρο" και εξαιτίας αυτού του λόγου αλλάζει γνώμη συνεχώς.

Τον λόγο έλαβε και το μέλος της διαχειριστικής επιτροπής της δωρεάς Κούσιου, Αντώνης Τσιάρας, ο οποίος - μεταξύ άλλων - "έριξε" την πρόταση να αναλάβει την κατασκευή του έργου ένα ίδρυμα που θα συσταθεί για τον σκοπό αυτό, το "Ίδρυμα Κούσιου", ώστε να κατασκευαστεί ιδιωτικά και να παραδοθεί στον Δήμο, προκειμένου να μην υπάρχουν πάλι καθυστερήσεις και μη κατασκευή.

Τοποθετούμενος επί του θέματος ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ανέφερε πως ο δικηγόρος και ο πληρεξούσιος του Γιάννη Κούσιου επηρέασαν την απόφασή του, "του άλλαξαν άποψη", όπως χαρακτηριστικά είπε, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει τα βαθύτερα αίτια αυτής της πράξης τους. Μάλιστα, τόνισε ο κληρονόμος - πληρεξούσιος του κ. Κούσιου "απροκάλυπτα παρενέβαινε στη συζήτηση, λέγοντας του πως άλλα έλεγε χθες".
Σημείωσε δε, πως μία μέρα πριν το Δημοτικό Συμβούλιο, έπειτα από συνάντηση μίας ώρας, εξήγησε τους λόγους για την προτεινόμενη νέα μέθοδο και τελικά συμφωνήθηκε από κοινού, η αναγκαιότητα για αυτό. Επίσης, άφησε αιχμές κατά μελών της διαχειριστικής επιτροπής (όλων πλην των Ν. Μαυροκεφαλίδη και Κ. Τσιλογιάννη). 
Ο Δήμαρχος κατέληξε λέγοντας πως προέκυψε "ζήτημα ηθικής τάξης" από την παρέμβαση του Γιάννη Κούσιου και για το λόγο αυτό, ζήτησε την αναβολή του θέματος μέχρι την επόμενη συνεδρίαση (στις αρχές του 2015), προκειμένου να έρθει το θέμα εκ νέου, αφού εξεταστεί το θέμα, υπό το πρίσμα και της επιθυμίας του δωρητή και να αποφασιστεί - έπειτα από σχετική έρευνα - αν αυτή μπορεί να υλοποιηθεί ή θα προταθεί, τελικά, ο νέος τρόπος κατασκευής.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου εξόργισε τόσο τον πληρεξούσιο του δωρητή, όσο και το νομικό σύμβουλό του, οι οποίοι τόνισαν πως εκφράζουν την επιθυμία του δωρητή, εκφράζοντας την απογοήτευσή τους για την αναφορά του Δημάρχου.

Μετά από μικρή συζήτηση και μικρή ένταση, όχι επί της ουσίας του θέματος, αλλά κυρίως σε θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα, αποφασίστηκε η αναβολή του.

Ν.Β.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο